Το εισιτήριο εισόδου στους παιδικούς σταθμούς Ελληνικού-Αργυρούπολης ξανά μπροστά μας !

❗5Ε ΕΥΡΩ κάθε παιδί για να πάει στο πάρτυ του σχολείου του

Το εισιτήριο εισόδου στους παιδικούς σταθμούς Ελληνικού-Αργυρούπολης ξανά μπροστά μας !

👉Οι γονείς των παιδιών που πάνε στους δημοτικούς σταθμούς Ελληνικού-Αργυρούπολης χρειάζεται πάλι να βάλουν το χέρι στο πορτοφόλι για να πληρώσουν εισιτήριο (αυτή είναι η ουσία) για να συμμετέχουν τα παιδιά σε μια σχολική εκδήλωση εντός του σταθμού και στα πλαίσια του ωραρίου. Μιλάμε για ένα παιδικό αποκριάτικο πάρτυ που θα κοστίσει για τους ανιματέρ 5 ευρώ σε κάθε γονιό.

👉Το λέμε και το ξαναλέμε, δεν είμαστε της άποψης ότι δεν πρέπει να έχουν τα παιδιά ανιματέρ στα σχολικά πάρτυ, αν και θεωρούμε πως οι ίδιες οι εργαζόμενες παιδαγωγοί κάνουν εξαιρετική δουλειά και δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο χρειάζεται κάτι έξτρα. Ας δεχτούμε όμως πως μιλάμε για ειδικούς. Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να ξέρουμε ποιοι/ες είναι αυτοί/ες και ποιος εγκρίνει την παρουσία τους στους σταθμούς. Από κει και πέρα, θεωρούμε ότι πρέπει να πληρωθούν (διότι πρέπει να πληρώνονται) από τον δήμο. Τόσα τέλη πληρώνουμε ως δημότες.

❗Δεν θέλουν να το κάνουν, ωστόσο, επειδή, όπως έχουν δηλώσει, αυτές δεν είναι ανταποδοτικές εκδηλώσεις. Δεν μας είπαν όμως, τι ανταποδοτικό είχαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου, που κόστισαν σχεδόν 20.000 ευρώ, εκτός από την προβολή της δημοτικής αρχής και του δημάρχου ;

Μην βιαστεί κάποιος/α να μας πει το κλισέ ότι είμαστε ενάντια στις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Ούτε είμασταν, ούτε είμαστε ενάντια σε τέτοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Απλά δεν γίνεται για άλλες εκδηλώσεις να βγαίνουν από τα ταμεία του δήμου ένας σκασμός λεφτά και για άλλες να ζητούν 5 ευρώ από τους γονείς σε εποχές που γνωρίζουμε πως τα περισσότερα σπίτια ζορίζονται ακόμα και να πάνε σούπερ μάρκετ. Ούτε γίνεται να αξιοποιείται η χαρά του παιχνιδιού –που οφείλει το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης να παρέχει δωρεάν σε όλα τα παιδιά- για να μπαίνει και με ένα ακόμα τρόπο η αγορά στους δημόσιους εκπαιδευτικούς χώρους.

❗Κάπου έλεος…

Leave a comment