ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕ και ΔΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ και της ΕΛΜΕ Νοτίων την ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3

Οι εκπαιδευτικοί-μέλη της ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ,αλλά και η δημοτική μας κίνηση στο σύνολό της,καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς της γειτονιάς μας να συμμετέχουν στις επικείμενες συνελεύσεις των σωματείων τους για να παρθεί απόφαση απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση.
Η ιστορία της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών,δεν είναι μια εσωτερική μας συζήτηση,ξέχωρη απ’ όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Κύρια στόχευση της αξιολόγησης είναι η μετατροπή των σχολείων σε  ανταγωνιστικές μονάδες, που αντί να τους παρέχει το κράτος και το δημόσιο τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους,θα πρέπει να τους βρίσκουν μόνες τους για να είναι «βιώσιμες» και να μην κλείσουν. Με λίγα λόγια,η βασική επιδίωξη είναι η απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση της παιδείας και η θέσπιση ενός σχολείου-εξεταστικού κάτεργου. Εμπλέκει με καθοριστικό τρόπο τα ίδια μας τα παιδιά, τα οποία θα αξιολογούνται από εθνικές εξετάσεις, τις εξετάσεις τύπου PISA, ήδη από την έκτη δημοτικού.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης στο όνομα της κρίσης. Οι εκπαιδευτικοί δε θα δεχτούμε να γίνουμε πωλητές, οι μαθητές μας δεν είναι πελάτες και το σχολείο δεν είναι εμπορικό κέντρο.
Αυτόν τον αγώνα που αφορά τις παιδαγωγικές ανάγκες και τα μορφωτικά δικαιώματα  των μαθητών μας,που αφορά το σχολείο που ονειρευόμαστε να εργαζόμαστε με παιδαγωγική ελευθερία, θα τον υπερασπιστούμε μέχρι τέλους.Ο μόνος δρόμος που διαφυλάσσει τη συνέχεια του αγώνα μας ,μετά το άδειασμα της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, είναι η εδώ και τώρα απόφαση για απεργία αποχή από τα πρωτοβάθμια σωματεία.Στην ιστορικής σημασίας μάχη που δίνουμε, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Τα πρωτοβάθμια σωματεία  μπορούν και οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί ,συμβάλλοντας καθοριστικά  στη συνέχιση του αγώνα.

Η δημόσια και δωρεάν παιδεία όπ

ως αυτή εκφράζεται από το σχολείο της γειτονιάς είναι υπόθεση όλων μας. Ούτε βήμα πίσω από αυτό!
Όλοι και όλες στη συνέλευση του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης-Αλίμου-Ελληνικού «Ο  Θουκυδίδης» την Τετάρτη στις 7μμ στο 6ο Δ.Σ. Αργυρούπολης
και στη συνέλευση της ΕΛΜΕ Νοτίων την Τετάρτη 2μμ στο 2ο Λύκειο Αργυρούπολης.
Υπογράφουν οι εκπαιδευτικοί

⚫Κιτσαντά Μάρθα Εκπαιδευτικός ΠΕ

⚫Κλειδοπούλου Αγάπη Εκπαιδευτικός ΠΕ

⚫Κοροντζής Παναγιώτης Εκπαιδευτικός ΠΕ

⚫Μαρούλη Σούλα Εκπαιδευτικός ΠΕ

⚫Παπαδόπουλος Βασίλης Εκπαιδευτικός ΔΕ

⚫Παπαδοπούλου Βάσω Εκπαιδευτικός ΔΕ

⚫Σκαρτσελάκη Μαρίνα Εκπαιδευτικός ΠΕ

⚫Τσαούση Άρτεμις Εκπαιδευτικός ΔΕ

⚫Χατζηγρηγορίου Μαριάννα Εκπαιδευτικός ΠΕ

Leave a comment