ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27/3

Μέλη της ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ και συναγωνιστ(ρι)ες από την περιοχή πραγματοποιήσαμε χτες Τετάρτη 27/3 παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή το θέμα της επί προσωπικού επίθεσης που δέχτηκε ο Γ. Μαρκόπουλος από την παράταξη «Ενωμένη Πόλη».

Έχουμε ήδη αναφερθεί εκτενώς στο περιστατικό, άρα δεν κρίνουμε σκόπιμο να το επαναλάβουμε μια ακόμα αναφορά.

https://ektosplanou.wordpress.com/2024/02/28

Στην έναρξη του Δ.Σ. ζητήσαμε μια πεντάλεπτη τοποθέτηση για να καταγγείλουμε το ζήτημα. Η δημοτική αρχή και στο σύνολό τους οι δημοτικοί της σύμβουλοι, με υπόδειξη του δημάρχου Κωνσταντάτου, αρνήθηκαν να μας δώσουν το λόγο. Πρόφαση ήταν ότι δεν είχε γίνει αίτημα νωρίτερα για αυτό. Λέμε πως ήταν πρόφαση μιας και στο παρελθόν, όταν είχαμε κάνει όλα τα προβλεπόμενα και πάλι δεν μας είχε δοθεί ο λόγος, τότε με τη δικαιολογία πως με τον νόμο Βορίδη για την λειτουργία των Δ.Σ. δεν προβλέπεται τοποθέτηση μη εκλεγμένων παρατάξεων προ ημερησίας διάταξης.

Τους κάναμε ξεκάθαρο πως σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως αυτό της συκοφάντησης ενός ανθρώπου δεν θα περιμένουμε τις τυπικές διαδικασίες και πως οι δημότες/ισες έχουν πάντα τον πρώτο λόγο. Μια ντουντούκα βοήθησε στο να ακουστεί η καταγγελία μας. Η «Ενωμένη Πόλη» αποχώρησε χωρίς να ακούσει ούτε λέξη. Το αντίθετο, γεμάτοι ειρωνεία εκτόξευαν χαρακτηρισμούς*.

Αφού ολοκληρώθηκε η τοποθέτησή μας καλέσαμε την αντιπολίτευση (Δημοτική Συνεργασία και Λαϊκή Συσπείρωση) να πάρουν θέση. Αυτό έγινε αφού επέστρεψαν στον χώρο οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος. Η αντιπολίτευση καταδίκασε το γεγονός ενώ στην σύντομη τοποθέτησή του ο Κωνσταντάτος μας καταλόγισε το γεγονός πως συχνά πυκνά εξαπολύουμε ύβρεις στο πρόσωπο του βρίζοντας ιερά και όσια επειδή καταγγέλλουμε τις σχέσεις του με τη ΝΔ , τους παπάδες και το κεφάλαιο. Ίσως να καταλαβαίνουμε την αγωνία του για τους παπάδες, αλλά από πότε η ΝΔ και το κεφάλαιο αποτελούν ιερά και όσια; Άλλωστε αυτά αφορούν την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή του και όχι την επαγγελματική του επάρκεια. Μάλλον όλο αυτό είναι ακόμα μια «μπάλα στην εξέδρα» για να μην απαντήσει στην χυδαία επίθεση. Το παραληρηματικό του κρεσέντο συνεχίστηκε αποκαλώντας μας άθεους, απάτριδες που δεν κατανοούμε τον ρόλο των Τούρκων. Βέβαια αυτό όντως είναι μια πολιτική τοποθέτηση και την περιμέναμε από καιρό. Απλά επιτρέψτε μας να την κρίνουμε την επόμενη φορά που θα τους αποκαλέσουμε εθνικιστές.

Τους κάναμε ξεκάθαρο πως κάθε φορά που θα έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά και οι τοποθετήσεις τους δεν θα έχουν να κάνουν με πολιτική αντιπαράθεση αλλά με γηπεδική-καφενειακή σύγκρουση, εμείς θα είμαστε μαζικά εκεί να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και την ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ με τη φωνή μας, τις ντουντούκες, τα κείμενά μας και όσα μέσα διαθέτουμε όταν μας κλείνουν τα μικρόφωνα.

*Εντύπωση μας έκανε η προκλητική συμπεριφορά του αντιδημάρχου Νικοθόδη, που ενώ κάποιος θα περίμενε να έχει τουλάχιστον μια πιο διακριτική συμπεριφορά –ως οδοντίατρος-, αποκάλεσε τον σύντροφο Μαρκόπουλο «βρωμίλο», καθώς και φράση στο τέλος της διαδικασίας του δημάρχου Κωνσταντάτου και πάλι προς το Γ. Μαρκόπουλο «εμείς θα τα πούμε». Δεν μας έχουν συνηθίσει σε κανενός είδους διάλογο, οπότε δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε.

Σύντομα θα ανέβει και βίντεο με σκηνές απείρου κάλλους από το δημοτικό συμβούλιο. Αν και δεν πιστεύουμε ότι θα αποτυπώσει στο 100% τις συμπεριφορές τους, καλό είναι κόσμος που δεν ταυτίζεται με αυτές τις συμπεριφορές αλλά στήριξε εκλογικά τον Κωνσταντάτο και την «Ενωμένη Πόλη», να γνωρίζει τι άλλοθι βρίσκει στο 73% εκείνος και η παράταξή του.

Leave a comment