Χρειαζόμαστε αντιπολεμικό κίνημα και καταδίκη της γενοκτονίας των παλαιστινίων, όχι δημάρχους «πλασιέ» αμερικάνικου ονείρου

Μπορεί να πήραμε μια ανάσα μετά από την επικίνδυνη πολεμική κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν-Ισραήλ αλλά ας μην ξεγελιόμαστε , ο πόλεμος είναι πιο κοντά από ποτέ. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια νέα ανάφλεξη. Δυστυχώς δεν έχουμε απλώς να κάνουμε με κάποιους τρελούς πολεμοχαρής ηγέτες. Οι αιτίες είναι πιο βαθιές, βρίσκονται στον παροξυσμό των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στο μοίρασμα σφαιρών επιρροής και των αγορών, στην εξασφάλιση της καπιταλιστικής κυριαρχίας και κερδοφορίας σε ανατολή και δύση. Τα αντιπολεμικά αντανακλαστικά του λαού δεν μπορούν να εμφανίζονται κάθε φορά που βλέπουμε βόμβες στις ειδήσεις. Χρειαζόμαστε μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα διαρκείας , χρειαζόμαστε η αντιπολεμική ατζέντα να συνδυαστεί με την καθημερινή πολιτική δράση στις γειτονιές.

Η χώρα μας είναι κομμάτι του δυτικού ιμπεριαλισμού, είναι πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ και του Ισραήλ, μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για να πάψει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Η καταδίκη της γενοκτονίας στη Γάζα πρέπει να συνδεθεί με τους αντικυβερνητικούς αγώνες με την ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, την στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας, την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας, της υγείας και των υποδομών.

Χρειαζόμαστε ένα αντιπολεμικό κίνημα που θα τα βάζει με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, θα βλέπει τις αιτίες και θα ρίχνει τις ευθύνες στα ισχυρά μπλοκ συμφερόντων που διαμορφώνονται σε ανατολή και δύση. Ένα αντιπολεμικό κίνημα που θα βρίσκει συμμάχους στους καταπιεσμένους του πλανήτη, στα θύματα και στους πρόσφυγες. Ένα αντιπολεμικό κίνημα που κατανοεί την πολυπλοκότητα των καταστάσεων χωρίς όμως να γίνεται μέρος του υβριδικού πολέμου, χωρίς να παίζει τα παιχνίδια πρεσβειών και μυστικών υπηρεσιών. Για να μπορεί ταυτόχρονα να υπερασπίζεται την παλιστινιακή αντίσταση, το Ντονμπάς αλλά και την εξέγερση στο Ιράν.

Αυτό που δεν χρειαζόμαστε είναι πλασιέ αμερικάνικου ονείρου. Ο δήμαρχος Κωνσταντάτος μας προσβάλει με τον κυνισμό του. Όχι απλά σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αρνήθηκε μαζί με την παράταξη του να βγάλει ψήφισμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό ενάντια στην γενοκτονία του, αλλά συντάσετε ολοκληρωτικά με την πολεμοχαρή φιλοσιωνιστική γραμμή του ελληνικού κράτους. Μας προσβάλουν οι φωτογραφίες του στον Λευκό Οίκο την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι σφαγές αμάχων στη Γάζα με την ευλογία των ΗΠΑ. Μας εξαγριώνουν οι φωτογραφίες σε βίλες στο Μανχάταν, το χλιδάτο ταξιδάκι κοστίζει χιλιάδες ευρώ στο δήμο. Χρήματα που πληρώνουμε εμείς και λείπουν από τα σχολεία, τις υποδομές, την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ο Κωνσταντάτος είναι ένας «πλασιέ» του ελληνικού καπιταλισμού και πρέσβης των συμφερόντων του Λάτση. Έκανε συναντήσεις με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα επενδύσουν στο Ελληνικό και έφερε πίσω στις βαλίτσες του κάτι από τον σάπιο κόσμο της εκμετάλλευσης. Και όλα αυτά με πρόσχημα τις τιμές για την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό.

Την γενοκτονία των ποντίων την τιμάμε με αντιπολεμικούς και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες , όχι σε φιέστες μαζί με τους αμερικάνους προέδρους. Γιατί όλοι και όλες έχουν πάρει θέση σε αυτή τη σφαγή. Άλλοι/ες με τους σφαγείς και άλλο/ες με τους σφαγιασμένους

Leave a comment