Τι συμβαίνει και φωνάζουν τα παιδιά στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού ;

👉Τα δύο σχολεία από τη Δευτέρα 22/1 έως και την Πέμπτη 25/1 ανοιγοκλείνουν με καταλήψεις.

📍Όπως ενημερωθήκαμε, οι μαθητ(ρι)ες του 1ου -κυρίως- κλείνουν το σχολείο την Δευτέρα με βασικά αιτήματα την κάλυψη των ελλείψεων καθηγητ(ρι)ών, τη μείωση της εξεταστέας ύλης αλλά και την ποιότητα των τουαλετών του σχολείου. Τη Δευτέρα το βράδυ,μετά από συζήτηση με μαθητ(ρι)ες και γονείς,η διευθύντρια του 1ου υπόσχεται ικανοποίηση των αιτημάτων και οι μαθητ(ρι)ες διακόπτουν την κατάληψη. Ως εδώ όλα καλά θα λέγαμε.

📍Την Τρίτη και τα δύο σχολεία κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση -μέσω webex- εφαρμόζοντας τον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως. Δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν χρησιμοποίησε το δικαίωμα –με απόφαση ΕΛΜΕ/ΟΛΜΕ- για αποχή από την τηλεκπαίδευση σε περιόδους καταλήψεων.

📍Την Τετάρτη, από το πρωί και στα 2 σχολεία, στο προαύλιο, στην προσευχή, στο μάθημα, γίνεται κήρυγμα και εκφοβισμοί ενώ η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Σαββάκη* μοίραζε 2ήμερες αποβολές και κάλεσε τους γονείς παιδιών που υποστηρίζει ότι ήταν στην κατάληψη να πληρώσουν ζημιές σε κλειδαριές, κλπ.

Στο 1ο Γυμνάσιο δε, μερίδα καθηγητών κόντρα στην “μαθητοκεντρική διοίκηση της σχολικής μονάδας” την οποία υποστηρίζει η διευθύντρια, ακολούθησε την τακτική συνδυαστικού κηρύγματος με μπόλικο εκφοβισμό στα παιδιά.

📍Την Πέμπτη, έγινε προειδοποιητική κίνηση από τους/τις μαθητ(ρι)ες, ότι αν δεν τους σεβαστούν θα ξαναμπούν σε κατάληψη, ενώ είχαν βάλει το πρωί κάδους μπροστά στην είσοδο.

❗Για εμάς, ως ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ,είναι πάγια θέση, ότι οι αγώνες των μαθητ(ρι)ων για δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου δημόσια παιδεία είναι μόνο δίκαιοι και τους στηρίζουμε με κάθε τρόπο..

👊Ο εκφοβισμός, οι απειλές και η καταστολή, μέσω αποβολών και στοχοποίησης των μαθητ(ρι)ών δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από κανένα κομμάτι της κοινωνίας αν δεν μιλάμε για αντικοινωνική ζούγκλα. Αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιεκαπαιδευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων, όπως της ΝΔ, που γίνονται οι καλύτεροι εφαρμοστές όσων επιβάλλουν ΕΕ και ΟΟΣΑ για παιδεία των λίγων και εκλεκτών και περιθωριοποίηση του μεγάλου κομματιού της νεολαίας. Δείχνουν, βέβαια, ταυτόχρονα και τον φόβο τους απέναντι σε ένα αναπτυσσόμενο νεολαιίστικο κίνημα που με κόμβο την εναντίωση στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ θα διεκδικήσει και συνολικά παιδεία και ζωή αντάξια των προσδοκιών του.

👉Μερίδες γονιών και εκπαιδευτικών που δεν μπορείτε να είστε κομμάτι των ονείρων των παιδιών μας, τουλάχιστον μην τους τα διαλύετε.

*Η διευθύντρια Σαββάκη μάς είναι γνωστή από τουλάχιστον δύο περιστατικά. Από την αυταρχική συμπεριφορά που βιώσαμε το 2018 σε παρέμβαση μας στο ΓΕΛ Ελληνικού ενώ τελούσε υπό κατάληψη και ήταν εκείνη στη διεύθυνση και το δεύτερο όταν τον Ιούνιο 2023, επίσης σαν διευθύντρια και υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης Κωνσταντάτου, είχε κάνει προεκλογικό αγώνα στις αίθουσες του σχολείου κατά τη διαδικασία εξετάσεων των παιδιών.

Leave a comment