ΚΑΣαρές κουβέντες

Επειδή στο ζήτημα του ελληνικού περισσεύει η υποκρισία νομίζουμε ότι χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Εμείς είμαστε από την πρώτη στιγμή ενάντια στην επένδυση και την ιδιωτικοποίηση(είτε αφορά το Λάτση είτε οποιονδήποτε άλλο). Θέλουμε το πρώην αεροδρόμιο να μείνει στο  δημόσιο ακόμα και αν υπήρχε σοβαρό αντίτιμο και όχι ξεπούλημα όπως συμβαίνει τώρα. Θέλουμε το χώρο ελεύθερο χωρίς κάγκελα και περιφράξεις. Πιστεύουμε ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει ένα πραγματικό πάρκο υψηλού πρασίνου που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου.

Γνωρίζουμε ότι τα βάζουμε με πολύ μεγάλα συμφέροντα. Γνωρίζουμε ότι για να ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα χρειάζονται μαχητικοί αγώνες διαρκείας, αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις κατοίκων και ένα ευρύτερο λαϊκό ρεύμα υποστήριξης. Δε θα καταφέρουμε τίποτα με θεσμικές αυταπάτες, με νομικά τρικ, με κόλπα και κωλύματα από πλάγιες οδούς. Εξάλλου η απόφαση του ΚΑΣ αφορά την προστασία λίγων στρεμμάτων.

Αυτό που υπερασπίστηκε ο κόσμος του αγώνα και η αριστερά είναι η δυνατότητα να αποφασίζουν το ΚΑΣ και κάθε αρμόδια υπηρεσία με κριτήρια την επιστήμη και  τα λαϊκά συμφέροντα. Να μην εξαρτάται η προστασία αρχαιολογικών ευρημάτων από την απληστία των επενδυτών. Χαιρετίζουμε το σθένος των αρχαιολόγων που αντιστάθηκαν στις πιέσεις της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και των ιδιωτικών συμφερόντων.

Ζούμε στην περίοδο της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό, της ρύπανσης της Χαλκιδικής από τα μεταλλεία Χρυσού…. στην εποχή των πιέσεων, των παρεμβάσεων, των αδίστακτων πρακτικών που  υπολογίζουν μόνο κέρδη πάνω ζωές, περιβάλλον, αρχαία. Το αίτημα για εργατικό λαϊκό έλεγχό σε όλες τις κρίσιμες αρμόδιες υπηρεσίες είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

One thought on “ΚΑΣαρές κουβέντες

Leave a comment