Σεκιουριτάδες, σβηστά φώτα και ποτιστικά. Κωνσταντάτος εναντίον νεολαίας στο 208

Κατόπιν απόφασης της δημοτικής αρχής επέστρεψε τις τελευταίες μέρες ο σεκιουριτάς στο 208. Ο συγκεκριμένος σεκιουριτάς είχε εμφανιστεί και το καλοκαίρι αλλά σταμάτησε μετά από έντονες αντιδράσεις.  Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, εμφανίζεται κάθε μέρα στο πάρκο του 208 ο εν λόγω εργαζόμενος σε εταιρεία σεκιούριτι λέγοντας στον κόσμο πως το πάρκο κλείνει στις 12 και έτσι πρέπει να φύγουν. Όταν ρωτιέται πως γίνεται να έχει ωράριο λειτουργίας ένας δημόσιος χώρος παραπέμπει σε σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αναφέρει ότι το πάρκο θα παραμένει κλειστό απο τις 00:00 το βράδυ μέχρι τις 07:00 το πρωί. (Μάλιστα κατόπιν επιμονής δείχνει το τέλος μόνό της σχετικής απόφασης χωρίς να τη δίνει ολόκληρη για ανάγνωση)

Καταλαβαινουμε πως η φασαρία κατά τις ώρες κοινής ησυχίας προκαλεί πρόβλημα στους ανθρώπους της γειτονιάς παρόλα αυτά για μας η λύση σε αυτό είναι η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στους γύρω κατοίκους. Έτσι, αν αυτό αποτελεί το λόγο επιβολής αυτής της απόφασης εμείς απαντάμε πως μια παρατήρηση σε οποίους κάνουν φασαρία από οποίους αλλους που βρίσκονται στον χώρο εκείνη τη στιγμή, είναι προτιμότερη από μια φύλαξη του χώρου.

 Επιπλέον, είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυριστεί κανείς ότι συμβαίνει για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού. Δεν μας κάνει εντύπωση βέβαια ο Κωνσταντάντος και η παράταξη του να ισχυριστούν κάτι τέτοιο αφού και αυτοί όπως κι η κυβέρνηση, νομίζουν πως ο χωροφυλακίστικος συντηρητισμός που αποπνέουν τέτοιες αποφάσεις αποτελεί λύση για όλα τα προβλήματα ενώ ο συνωστισμός υπάρχει μόνο όσον αφορά την βόλτα σε ένα πάρκο και μια πλατεία και όχι σε μια σχολική αίθουσα ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με έναν εύκολο τρόπο κουνάνε το δάκτυλο στον λαό απορώντας με την όρεξη για βόλτα και ξεχνώντας πως είναι ενάντια στην φύση του ανθρώπου να ζει σαν φυλακισμένος. Μάλιστα όταν ο κόσμος δυσκολεύεται οικονομικά, η ανάγκη να βγει έξω γίνεται επιτακτική.

 Ήρθε λοιπόν ο καιρός να διδαχτούμε από την πανδημία! Τώρα που έχει αναδειχθεί περισσότερο από ποτέ η ανάγκη υπεράσπισης του φυσικού περιβάλλοντος και των δημοσίων χωρών απέναντι στα συμφέροντα που το θυσιάζουν για τα κέρδη αλλά και τη διαμόρφωση των πόλεων με βάση αυτά. Θέλουμε πλατείες, πάρκα, ελεύθερους δημόσιους χώρους για να κοινωνικοποιηθούμε, να διασκεδάσουμε φθηνά, να αθληθούμε, να φλερτάρουμε, να παίξουμε με τα παιδιά μας. Όχι στο κλείσιμο πλατειών και δημόσιων χώρων! Να ανοίξουν όλοι οι κλειστοί δημόσιοι χώροι- καμία σκέψη για εμπορευματοποίηση τους. Όλοι και όλες να έχουν δικαίωμα στην πόλη και τους ελεύθερους χώρους της.

Ζωή & ελευθερία για όλες όλους.

Παιδική Χαρά: Πάρκο Ανεξαρτησιας, Αργυρούπολη Αττικής - kounies.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s