Ούτε για το ρόλο του καλού μπάτσου δεν κάνουν τα παλικάρια του Κωνσταντάτου

Η Κεραμέως εξαπολύει απειλές, τα κανάλια συνεχίζουν τα ψέματα για δήθεν κινητοποιήσεις ενάντια στις μάσκες, οι μαθητικές καταλήψεις όμως φουντώνουν, οι μαθητές παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συντονίζονται. Έτσι και στο δήμο μας εκπρόσωποι από τα κατειλημμένα σχολεία συναντήθηκαν με εκπροσώπους του δήμου ζήτησαν το αυτονόητο, περισσότερους χώρους, περισσότερες αίθουσες για να υπάρξει αποσυμφόρηση των τάξεων.
Η δημοτική αρχή μία από τα ίδια χαρακτήρισε το αίτημα ουτοπικό, κρύφτηκε πίσω από τη γραφειοκρατία και επί της ουσίας υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Με τη γνωστή της αλαζονεία λασπολόγησε τους αγώνες των μαθητών κατηγορώντας του ως υποκινούμενους.
Έχουν καταντήσει αηδία. Δεν μπορούν να παίξουν ούτε το ρόλο του καλού μπάτσου όπως κάνουν δήμαρχοι σε γειτονικούς δήμους. Δεν μπορούν να βρουν ούτε λίγα λόγια κατανόησης. Ο Κωνσταντάτος εξελίσσεται στα πιο σκληρά στελέχη της ΝΔ, με αυτές τις αρχές γαλουχεί και το επιτελείο του. Ο τρόπος που υπερασπίζονται την κυβέρνηση είναι εμμονικός και γραφικός ακόμα σε δεξιούς ψηφοφόρους.
Ας λένε ότι θέλουν. Έτσι κι αλλιώς και οι καλοί και οι κακοί μπάτσοι τον ίδιο ρόλο παίζουν.
Σημασία έχει ότι οι μαθητικές καταλήψεις επικέντρωσαν από την αρχή στην ουσία, βάζουν όλη την κοινωνία να δει και να συζητήσει το σημαντικό σε σχέση με την πανδημία. Δεν αντέχουμε άλλο ατομική ευθύνη, δεν αντέχουμε άλλο καταστολή και απαγορεύσεις, δεν αντέχουμε άλλο κοροϊδία. Ας κάνουν κάποια στιγμή βήματα και στο δικό τους μερίδιο
ευθύνης. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, λεφτά για την παιδεία, προσλήψεις δασκάλων, καθηγητών και προσωπικού στην καθαριότητα, να βρουν λεφτά στους άσκοπους εξοπλισμούς, στην κερδοφορία του κεφαλαίου, στη διαγραφή του δημόσιου χρέους… Τα παιδιά μας θυμίζουν ότι για να σωθούμε από την πανδημία πρέπει να αντισταθούμε στις πολιτικές λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους και αυτό από μόνο του είναι το πιο σημαντικό.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s