Μόνο η μάσκα δεν είναι προστασία δώστε λεφτά για την παιδεία

Κύμα καταλήψεων στα σχολεία της χώρας εκδηλώνεται αυτές τις μέρες, από το πρωί και
στο δήμο μας. Επιτέλους μια λογική αντίδραση σε όλη αυτή την παράνοια των τελευταίων
ημερών. Ελπίζουμε αυτός ο αναβρασμός να αγκαλιάσει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.Γονείς και καθηγητές όχι μόνο πρέπει να στηρίξουν, πρέπει να βρουν επιπλέον μορφές
πάλης και πίεσης.
Είπαμε από την πρώτη μέρα η μάσκα βοηθάει αλλά δεν μπορεί να μας σώσει από την εγκληματική αδιαφορία κυβέρνησης και δημοτικής αρχής. Καμία προετοιμασία δεν έγινε, οι μαθητές στοιβάζονται σε τμήματα με 20-25 και πλέον άτομα, πού είναι το προσωπικό για την καθαριότητα, πού είναι οι απολυμάνσεις; Πώς να εξηγήσουν οι καθηγητές στα παιδιά ότι το μόνο που απέμεινε για προστασία είναι οι μάσκες; Πώς να τα απειλήσουν με αποβολές; Τι να πουν οι γονείς; Όλες οι συμβουλές για μέτρα προστασίας πάνε χαμένες όταν όλοι βλέπουν ότι κανένας από τους υπεύθυνους δεν ενδιαφέρεται. Καμία διάθεση για επιπλέον δαπάνες, καμία διάθεση έστω για λίγη σοβαρότητα όπως απέδειξε και το φιάσκο με τις μάσκες στα δημοτικά και τα παγουρίνα.
Τα ΜΜΕ συνεχίζουν το ύπουλο έργο τους, σαν παπαγαλάκια της κυβέρνησης συνεχίζουν να μιλάνε για καταλήψεις ενάντιά στις μάσκες, θέλουν να τσουβαλιάσουν την απόλυτα δικαιολογημένη οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας με το υπαρκτό ρεύμα ανορθολογισμού που βλέπουμε γύρω μας. Οι μαθητές όμως το λένε καθαρά στα αιτήματά τους δώστε λεφτά για την παιδεία, μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη. Βάζουν ξεκάθαρα μπροστά την λογική, αυτά που σκεφτόμαστε όλοι από την έναρξη των σχολείων. Ψάξτε αλλού για ψεκασμένους που ψάχνουν τσιπάκια στις μάσκες ή φιλάνε τα χέρια των παπάδων. Τα παιδιά μας ξέρουν τι κάνουν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s