ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει τα σχολεία ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, προσλαμβάνοντας λιγότερους από τους μισούς εκπαιδευτικούς που χρειάζονται για να λειτουργήσουν τα σχολεία (ανεξάρτητα από την πανδημία) ενώ επιλέγει να μην αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων τη στιγμή που αρνείται να μοιράσει τα τμήματα έτσι ώστε να τηρείται το μάξιμουμ των 15 μαθητών που η ίδια εφάρμοσε ως απαραίτητο το Μάιο.
Η δημοτική αρχή επιλέγει να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού διακηρύσσοντας στα κανάλια παραγγελίες μασκών με το λογότυπο του δήμου, ωστόσο στα πραγματικά προβλήματα παραμένει απούσα. Για να καθαρίζονται τα σχολεία με τους όρους του ΕΟΔΥ (απολύμανση των θρανίων/τουαλετών κ.λπ. δυο φορές στη διάρκεια του πρωινού προγράμματος, αντίστοιχα στο ολοήμερο και μετά τη λήξη των σχολείων) απαιτείται προσωπικό καθαριότητας σε δύο βάρδιες και τουλάχιστον διπλασιασμός των προσλήψεων τώρα. Ο δήμαρχος προφανώς το γνωρίζει και παρ’ όλα αυτά επιλέγει να αδιαφορεί.
Αντί να στηρίξει μάλιστα τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, σπεύδει πρώτος να μιλήσει για λαϊκισμό όσων ζητούν τάξεις 15 παιδιών, υπερασπιζόμενος την κυβερνητική πολιτική με πάθος ανθρώπου που εμφανώς προτιμά την προσωπική του ανέλιξη στο κυβερνόν κόμμα από την άσκηση πίεσης για την επίλυση των πιο βασικών προβλημάτων των σχολείων.

Η μάσκα είναι μέσο ατομικής προστασίας, αλλά δεν είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματα της σχολικής πραγματικότητας.Οι αίθουσες σε πολλά σχολεία του δήμου μας είναι μικρές και ακατάλληλες για να φιλοξενήσουν με ασφάλεια τον αριθμό των μαθητών. Σχολεία του δήμου αντιμετωπίζουν χρόνια κτιριακά προβλήματα, έχουν προβλήματα υδραυλικών και αποχέτευσης (π.χ. 1ο Δ.Σ. Ελληνικού, 1ο και 11ο Δημοτικό Αργυρούπολης, 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης κ.α) που κάνουν τις τουαλέτες ακατάλληλες για χρήση, ενώ έχει καταγγελθεί από τους εκπαιδευτικούς συνεχής έλλειψη ειδών ατομικής υγιεινής. Ακόμα έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα, προβλήματα στη θέρμανση των αιθουσών (βλ. 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης) οι οποίες μάλιστα φέτος σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ πρέπει να αερίζονται συνεχώς. Θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στη ζεστασιά και τον εξαερισμό; Και φυσικά υπάρχει το ζήτημα του διαπολιτισμικού σχολείου όπου στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες, χωρίς προαύλιο εκατοντάδες παιδιά. Τα παραπάνω έπρεπε να έχουν λυθεί και να θεωρούνται δεδομένα έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης.
Εμείς από την πλευρά μας διεκδικούμεμέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων:
– Μείωση της αναλογίας μαθητών /τμήμα στο 12-15 – Προσλήψεις τώρα των αναγκαίων εκπαιδευτικών καθώς και του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας
– Δωρεάν παροχή σε όλους (μαθητές, εκπ/κούς, βοηθητικό προσωπικό) των αναγκαίων μέσων (μάσκες, αντισηπτικά κλπ.)
-Επίλυση όλων των κτιριακών προβλημάτων των σχολείων ώστε να είναι ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
-Πραγματοποίηση δωρεάν επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ για τον ιό σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στο σχολείο.
– Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ με έναν νόμο όλων των συμβασιούχων καθαριστ(ρι)ών ώστε να έχουν πλήρη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα/Μαζικές νέες προσλήψεις από το δήμο μόνιμου προσωπικού.

ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ
Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού- Αργυρούπολης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s