Έγκλημα: “φτωχός”

Εδώ και κάποιες μέρες ένας άστεγος έχει βρει καταφύγιο σε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο πάνω από το μετρό της Αργυρούπολης. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το λόγο ούτε έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Το σημαντικό είναι ότι ένας άνθρωπος βρίσκεται σχεδόν στο δρόμο χωρίς σπίτι. Γνωρίζουμε ότι ενημερώθηκε ο δήμος και άλλες υπηρεσίες, γνωρίζουμε ότι αρκετοί από τη γειτονιά έσπευσαν να βοηθήσουν με τρόφιμα και ρούχα. Η ευαισθησία του δημάρχου όμως εξαντλήθηκε στο να στείλει την αστυνομία να ‘καθαρίσει το χώρο’. Ενα περιπολικό εμφανίστηκε τις νυχτερινές ώρες και τον ενημέρωσε πως πρέπει να φύγει αλλιώς θα κοιμάται στο κρατητήριο.
Αυτή είναι η απάντηση σε όσους χαλάνε την ωραία εικόνα της κανονικότητας, απειλές και καταστολή. Αυτοί που μας βυθίζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, αυτοί που μας ωθούν στο κοινωνικό περιθώριο μας κατηγορούν και από πάνω, μας δικάζουν για τη φτώχεια μας!
θέλουν να κρύψουν κάτω από το χαλάκι αυτό που δυστυχώς έρχεται
Γιατί τι περιμένετε; πόσες ακόμα ιστορίες με success story, θα κρύψουν αυτό που όλοι αισθανόμαστε. Ενα νέο τρανταχτό κύμα απότομης φτωχοποίησης του λαού έρχεται. Τα αστεία μέτρα της κυβέρνησης ούτε μια μικρή καθυστέρηση δεν μπορούν να φέρουν.
Δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια, δεν μπορείς να κρύψεις αυτούς που θα χάνουν τελικά και τα στοιχειώδη για την επιβίωση.
Ας μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι τα ‘αστικά’ νότια μπορούν να γλυτώσουν.
Αυτό που προέχει τώρα και είναι για εμάς πρώτη πολιτική προτεραιότητα είναι να ετοιμαστούμε για πραγματικές και ουσιαστικές δράσεις αλληλεγγύης. Δεν μιλάμε για την ψεύτικη φιλανθρωπία. Μιλάμε για ένα μεγάλο δίχτυ ταξικής αλληλεγγύης που θα μας κρατήσει όρθιους να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s