Δύο κρούσματα στους εργαζόμενους στο δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, να είναι τα τελευταία!

Από ενημερωτικά μέσα και όχι από ανακοίνωση του Δήμου μαθαίνουμε ότι δύο εργαζόμενοι στο δήμο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό . Πρώτα από όλα τους ευχόμαστε περαστικά. Δεύτερον ελπίζουμε να μην έχουν χαλαρώσει τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στο δήμο. Οι εργαζόμενοι αναγκαστικά έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, κινούνται σε πολλούς κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους, είναι περισσότερο ευάλωτοι.
Η δημοτική αρχή οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Οφείλει να μιλήσει με ειλικρίνεια, να καθησυχάσει πρώτα τους εργαζόμενους και στη συνέχεια την κοινότητα.
Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχουν επιπλέον μέτρα για τους εργαζόμενους στο Δήμο. Δεν αρκούν οι μάσκες και τα γάντια. Δεν γίνεται να δουλεύουν συνεχώς στο κόκκινο. Όταν υπάρχει μεγάλη πίεση θα γίνει κάποια στιγμή και το λάθος. Πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για επιπλέον διαλείμματα, ρεπό και άδειες και αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ακόμα και αν δεν υπάρχει τέτοια κατεύθυνση από την κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει η δημοτική αρχή.
Καθιστούμε υπεύθυνη τη δημοτική αρχή και τον Κωνσταντάτο προσωπικά για να εφαρμοστούν αποτελεσματικά μέτρα που θα αποτρέψουν μια δεύτερη έξαρση των κρουσμάτων στην πόλη. Τα σχολεία πρέπει να προετοιμαστούν, να απολυμανθούν, να υπάρχουν απολυμαντικά σε κάθε τάξη. Το ίδιο πρέπει να γίνει σε όλους τους δημοτικούς χώρους και φυσικά στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Δεν είμαστε αισιόδοξοι. Πρώτα οι υπεύθυνοι έχουν χαλαρώσει και όχι ο κόσμος. Να κάνουν τη δουλειά τους και μετά να μιλάνε για ατομική ευθύνη. Μας προβληματίζει η φοβερή ανευθυνότητα στο ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων. Άφησαν τα καταστήματα εστίασης να καταλάβουν όλα τα πεζοδρόμια, πουθενά όμως δεν υπήρξαν συστάσεις για τις αποστάσεις που δεν τηρούνται στο εσωτερικό τους, κανένας δεν μιλάει για το συνωστισμό που είναι χειρότερος από πριν. Ας αφήσουν το πολύ μπλα μπλα ,τη φιγούρα και τα επικοινωνιακά κόλπα. Προτεραιότητα τα μέτρα προστασίας με συστηματικότητα και αφοσίωση και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s