Το πάρκο,το γκαζόν-εφε,οι σεκιουριτάδες που κυνηγούν παιδάκια…κι όλα αυτά χορηγία φυσικά!

Δεν υπάρχει κάτοικος σε αυτή την πόλη που δε χαίρεται όταν γίνονται πράγματα που βελτιώνουν την καθημερινότητά του. Ένα έργο πρασίνου, μία παιδική χαρά μπορούν όντως να αλλάζουν την όψη μια πλατείας. Πολλοί λασπολογούν την αριστερά ως τη λογική της άρνησης, της μιζέριας και της απόρριψης. Εμείς βλέπουμε στην αριστερά τη δημιουργία, την πρόοδο και τον αγώνα, ενάντια σε ό, τι μας στερεί το παρόν και το μέλλον που αξίζουμε. Σίγουρα βλέπουμε το πρότυπο πάρκο στην οδό Ανεξαρτησίας να έχει μόνιμη κίνηση και ζωή, δε μπορούμε όμως να δώσουμε συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή. Καταρχήν ο δήμος δε μας κάνει χάρη, διαχειρίζεται έναν προϋπολογισμό, κάποια χρήματα οπότε είναι δεδομένο ότι κάποια έργα θα γίνουν. Πέρα από αυτό όμως βλέπουμε για μία ακόμη φορά σε αυτό το έργο όλες τις παθογένειες της διοίκησης Κωσταντάτου.

Ο δήμαρχος διακατέχεται από μεγαλομανία και τάση επίδειξης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι βιασύνη,  προχειρότητα, και τελικά σπατάλη. Μεγάλη επιφάνεια με γκαζόν που μπήκε πρόχειρα με σπόρο και ελάχιστο φρεζάρισμα. Η ποικιλία δεν είναι ανθεκτική, δυσκολεύεται με τη σκιά των πεύκων ενώ χρειάζεται πολύ νερό και φροντίδα. Ήδη οι πρώτες φθορές είναι ολοφάνερες. Ας ελπίσουμε η ζέστη να μην αποτελειώσει τον αποτυχημένο σχεδιασμό.

Ήδη βέβαια έχουν προαποφασίσει που θα ρίξουν τις ευθύνες, στα μικρά παιδιά και τους γονείς. Ο δημοτικός φύλακας περιπολεί μην τυχόν εμφανιστεί καμιά μπάλα και κάνει παρατηρήσεις ακόμη και σε πεντάχρονα παιδάκια. Ακόμα χειρότερα ο σεκιούριτι με την αντιαισθητική και τρομαχτική στολή του διώχνει ακόμα και τα μωρά που πατάνε το γκαζόν. Φυσικά τέτοιες εντολές έχουν, να φυλάνε με κάθε κόστος μια κακοτεχνία. Για όσο αυτή αντέξει, λίγο πριν, λίγο μετά τα εγκαίνια μέχρι να εισπράξει τα μπράβο ο δήμαρχος. Όμως πραγματικά τι να το κάνουμε το γκαζόν αν δεν το χαίρονται τα παιδιά. Πρέπει ως γονείς να τα κρατάμε με αγώνα σε απόσταση μην έρθει ο σεκιουριτάς και τα μαλώσει! Το πιο εξοργιστικό είναι ότι εμείς οι ίδιοι πληρώνουμε αυτή την επίδειξη αυταρχισμού

Φυσικά δε λείπουν και οι χορηγίες. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι δεν αποτελούν ένα έξυπνο τρόπο εξεύρεσης πόρων. Τα ιδιωτικά συμφέροντα ποτέ δεν αρκούνται μόνο στη διαφήμιση. Αναζητούν και βρίσκουν περισσότερα ανταλλάγματα είτε με εκμετάλλευση του ίδιου του χώρου είτε σε μελλοντικές δουλείες. Ιδιωτικοποιούνται πλευρές των κοινωνικών παροχών, δυναμώνει η διαπλοκή και η διαφθορά.

Δε μπορούμε λοιπόν να κάνουμε τα στραβά μάτια επειδή τουλάχιστον κάτι γίνεται. Να βάλουμε ως τοπική κοινωνία πιο ψηλά τον πήχη. Να μην ανεχτούμε σπατάλες που γίνονται για να τροφοδοτήσουν ματαιοδοξία και πολιτικές καριέρες.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s