Με τους συμβασιούχους είμαστε μαζί…

Οι δήμοι σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε αναβρασμό. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα διαρκείας βάζοντας στο επίκεντρο τη σταθερή και μόνιμη εργασία καθώς και τις ποιοτικές δημοτικές παροχές. Δίνουν ένα δίκαιο αγώνα τον οποίο όχι μόνο στηρίζουμε αλλά ήδη αποτελούμε κομμάτι του.
Η εμπειρία από προηγούμενες κινητοποιήσεις δείχνει ότι γρήγορα όλο το ενδιαφέρον συγκεντρώνετε γύρω από τα σκουπίδια. Ήδη οι κάδοι στην πόλη έχουν γεμίσει. Σύντομα τα ΜΜΕ θα δείχνουν σωρούς από σκουπίδια, θα αναπαράγουν με υπερβολή τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, θα λασπολογούν και θα υπονομεύουν τους αγώνες των ΟΤΑ, θα χειροκροτούν τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που θα στήνουν δήμοι και κυβέρνηση. Σίγουρα σε κανέναν δεν είναι ευχάριστη η εικόνα με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν. Πρέπει όμως να κάνουμε υπομονή, να δείξουμε ταξική αλληλεγγύη. Πρώτα από όλους για αυτή την εικόνα προβληματίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που δίνουν καθημερινά τη μάχη της καθαριότητας.
Να μην αφήσουμε να ενεργοποιηθεί ο περιβόητος κοινωνικός αυτοματισμός. Η πίεση από την κοινωνία πρέπει να πέσει στους υπεύθυνους της κατάστασης. Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να χτυπήσει τις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-μνημονίων. Να σκεφτούμε πως κάθε ρήγμα σε αυτές τις πολιτικές είναι προς όφελος του κόσμου της εργασίας συνολικά. Ο αγώνας των ΟΤΑ είναι δικός μας αγώνας και θα κριθεί στις αντοχές της κοινωνίας.
Να δούμε λοιπόν και στο δήμο την πραγματική στάση δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης. Να δούμε ποιος μπορεί να βοηθήσει έμπρακτα και ποιος κρύβεται πίσω από τυπικά ψηφίσματα.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s