Πού πας ρε δήμαρχε του Αλίμου; Δεν υπάρχει καλύτερος μεσίτης από τον Κωνσταντάτο!

Δυστυχώς η επένδυση στο ελληνικό προχωράει κανονικά. Κανένα θεσμικό εμπόδιο δε φαίνεται ικανό έστω να καθυστερήσει στρατηγικές επιλογές μεγάλων συμφερόντων.  Όλη αυτή η γκρίνια που βγαίνει από τα καθεστωτικά ΜΜΕ για δήθεν εμπλοκές μάλλον θέλει να δικαιολογήσει μια αναδίπλωση στα επενδυτικά σχέδια που σαφώς θα είναι πιο μαζεμένα με στόχο την πιο σίγουρη και άμεση κερδοφορία.

Κακώς λοιπόν δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι τα έργα κάπου θα σκαλώσουν, ότι γενικώς υπάρχουν άνθρωποι σε κρίσιμες θέσεις, θεσμοί και φορείς  που μπορούν να αποθαρρύνουν και να απογοητεύσουν τους επενδυτές. Όσοι αναπαράγουν αυτές τις λογικές πιο πολύ κουράζουν το κίνημα παρά το Λάτση και όσους βρίσκονται από πίσω του.

Η αλήθεια είναι ότι κυβέρνηση ΕΕ και επενδυτές συνεργάζονται άψογα για να προχωρήσει αυτό που ονομάζουν ανάπλαση αλλά στην ουσία είναι μια καταστροφή σε πολλά  επίπεδα. Διαβάζουμε στις δηλώσεις των εκπροσώπων τις Lamda ότι σχεδιάζουν καζίνο, επτάστερο ξενοδοχείο (250 κλίνες), άλλα τέσσερα με 2200 κλίνες, συνεδριακοί χώροι, mall, ουρανοξύστης με 200 διαμερίσματα. Και μόνο διαβάζοντάς τα νιώθουμε τη θάλασσα να απομακρύνεται και να χάνεται από το οπτικό μας πεδίο. Οι ίδιοι επίσης εκτιμούν ότι απομένουν λίγοι μήνες γραφειοκρατίας για να μπουν οι μπουλντόζες.

Ενώ λοιπόν έχουμε από τη μία αυτές τις εξελίξεις, από την άλλη έχουμε τον Κωνσταντάτο να συνεχίζει να δίνει ρεσιτάλ γραφικότητας. Κήρυξε ανένδοτο πόλεμο με το δήμο Αλίμου. Υπερασπίζεται με πάθος 300 στρέμματα που ανήκουν στο δήμο μας μόνο και μόνο για να τα παραδώσει αυτός στο Λάτση και στα άλλα ιδιωτικά συμφέροντα. Εμείς το λέμε καθαρά, αδιαφορούμε για δημοτικά έσοδα που διευκολύνουν το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, προωθούν τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί τσακώνονται οι δύο δήμαρχοι. Αλλά τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα

Εμείς θέλουμε τα 300 στρέμματα να παραμείνουν δημόσια περιουσία, θα δώσουμε μάχη για να παραμείνουν στο λαό, για να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Οι δύο μεσίτες-δήμαρχοι εκφράζουν λίγα συμφέροντα, δε συγκινεί η κόντρα τους ούτε εδώ ούτε στον Αλίμο. Δε θέλουμε να λέμε γενικά μεγάλες κουβέντες, γνωρίζουμε την απογοήτευση που έφεραν οι κωλοτούμπες διαφόρων υπερασπιστών της ρεαλιστικής και δήθεν ήπιας αξιοποίησης. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε όμως ότι μόνο το πρόταγμα για πάρκο υψηλού πρασίνου μπορεί να ενώσει και να εκφράσει μεγάλες λαϊκές πλειοψηφίες. Να περάσει λοιπόν σε λαϊκό έλεγχο η περιοχή του πρώην αεροδρομίου, να έχουνε τον τελευταίο λόγο οι φορείς και οι συλλογικότητες που αγωνίζονται για έναν πνεύμονα πρασίνου που θα δώσει ανάσα σε όλο το λεκανοπέδιο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s