Με την αριστερά της ανατροπής, αντίσταση σε κάθε γειτονιά!

 

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργηθήκαμε ως αντικαπιταλιστική κίνηση, δηλώσαμε ότι δε θέλουμε να ασχοληθούμε γενικά και αόριστα με την τοπική αυτοδιοίκηση. Πιστεύουμε ότι το τοπικό κράτος συμπληρώνει το κεντρικό, ειδικά σήμερα στην εποχή του Καλλικράτη, των μνημονίων και της υποχρηματοδότησης. Η λιτότητα, η  φορολεηλασία, η διάλυση του κοινωνικού κράτους έχουν τη σφραγίδα και των δημοτικών αρχών (έμμεσα ή άμεσα). Από την άλλη, υπάρχει σήμερα ανάγκη για μεγαλύτερη σύνδεση των τοπικών αντιστάσεων με τα συνολικά κινήματα ανατροπής. Κάθε επιμέρους διεκδίκηση στο τοπικό επίπεδο δένεται με τα ρεύματα αμφισβήτησης  των σημερινών εμφανιζόμενων μονόδρομωνΑντίστοιχα η πάλη για την ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-δανειστών οφείλει να οργανωθεί και να ριζώσει σε κάθε γειτονιά. Έτσι βλέπουμε τη μέχρι τώρα δράση μας, έτσι προσπαθούμε να εκφράσουμε τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.

Η σημερινή δημοτική αρχή Ελληνικού Αργυρούπολης με επικεφαλής τον Κωνσταντάτο ξεχειλίζει από αλαζονεία και αυταρχισμό. Δε μένουμε όμως μόνο σε αυτή την ανάγνωση. Ο δήμαρχος είναι ένας νεοφιλελεύθερος λαγός που θέλει να αποτελέσει πρότυπο στην άσκηση αντιλαϊκής πολιτικής στο τοπικό επίπεδο. Η πολιτική ουσία δεν είναι ούτε η πολιτική καταγωγή ούτε το κομματικό χρίσμα.  Ο Κωσταντάτος σε κάθε περίπτωση είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο δήμο μας. Εφαρμόζει με ξεχωριστό ζήλο όλα τα πολιτικά κριτήρια που διαμορφώνονται από κυβέρνηση –ΕΕ- μνημόνια.

Είμαστε με την αριστερά που θα σηκώσει το γάντι και θα κάνει την πιο σκληρή αντιπολίτευση στους πολιτικούς εκφραστές του κεφαλαίου. Για να σπάσει το κλίμα απογοήτευσης και αναμονής. Όλοι βλέπουν πλέουν που οδηγεί η ανάθεση σε μία μελλοντική καλύτερη διαχείριση (από μία άλλη κυβέρνηση, περιφέρεια, δημοτική αρχή).

 

Η επίσημη αριστερά στο δήμο έχει χάσει κάθε σύνδεση τοπικού-κεντρικού. Από τη μία έχουμε μια απολίτικη συμμαχία με μόνο κριτήριο την ανατροπή του σημερινού δημάρχου και την επάνοδο στη δημαρχία. Από την άλλη έχουμε μια προκλητική εμμονή στο κεντρικό που αρνείται να βάλει πλάτη στο τοπικό κίνημα βγάζοντας έτσι λάδι τον Κωσταντάτο.

 

Είμαστε με την αριστερά που θα προσπαθήσει να εμπνεύσει για μια νέα ανώτερη οργάνωση του λαού. Να δούμε τις σύγχρονες δυνατότητες για εργατικό έλεγχο στην παραγωγή, στη δημόσια περιουσία, στις κοινωνικές παροχές… είμαστε με την αριστερά που μιλάει για την δημοκρατία των από κάτω, για το δίκαιο των αγώνων μικρών και μεγάλων, για τα κινήματα που όχι μόνο θα διαμαρτύρονται αλλά θα επιβάλουν τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Για να πετύχουμε σήμερα μικρές νίκες, να αλλάξουμε έστω και λίγο την καθημερινότητα, για να δείξουμε τη δύναμη του οργανωμένου λαού…

…για να έρθει ανάποδα ο ντουνιάς!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s