Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Αγριάνθρωπος

Το Σάββατο 6 Μαίου ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος παρουσιάζει το νέο του μυθιστότημα με τίτλο «ο Αγριάνθρωπος», με καλεσμένους στο πάνελ τους Φώφη Γεννηματά, Κώστα Μπακογιάννη(της γνωστής οικογενείας), τη Ρένα Δούρου και τον δήμαρχο Π. Φαλήρου Κ. Χατζηδάκη.

Γρήγορα ξεπεράσαμε τον προβληματισμό για το πότε βρίσκει χρόνο για συγγραφή, ανάμεσα σε βάψιμο πεζουλιών, εγκαίνια συντριβανιών, τραμπουκισμών σε συλλόγους και συλλογικότητες και διαπραγματεύσεων με «επενδυτές» και χορηγούς. Αλλά η δημαρχάρα μας είναι πολυσχιδής και πολυπράγμων και ας καταπιούν τη γλώσσα τους οι κακεντρεχείς.

 

Αυτό που μας προβληματίζει όμως είναι το γιατί στην παρουσίαση ενός  λογοτεχνικού πονήματος θα υπάρχει πάνελ πολιτικών προσώπων και όχι συναδέλφων του καλλιτεχνών; Γιατί δεν κάλεσε πχ την Χρύσα Δημουλίδου, τον Πέτρο τον Τατσόπουλο ή έστω τον Κώστα Πρέκα; Μήπως γιατί το λογοτεχνικό αυτό πόνημα είναι απλά προπέτασμα καπνού για να χτίσει το προφίλ του και προωθήσει την πολιτική του καριέρα;

 

Και γιατί άραγε τυχαίνει ναναι οι συγκεκριμένοι πολιτικοί παράγοντες, όλοι ταυτισμένοι με τις μνημονιακές πολιτικές της φτωχοποίησης, των ιδιωτικοποιήσεων και της σφαγής των εργασιακών δικαιωμάτων; Μήπως γιατί «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι»; Ή μήπως γιατί όλοι αυτοί του πάνελ που ψήφίζουν και στηρίζουν τα  μνημόνια είναι οι αυθεντικοί αγριάνθρωποι;

 

Εμείς πάντως δεσμευόμαστε ότι θα διαβάσουμε(κατόπιν κληρώσεως μεταξύ μας, ο άτυχος) το έργο του Γ, Κωνσταντάτου και θα επανέλθουμε με λογοτεχνική κριτική.Προφανώς θα το δανειστούμε από τη δημοτική βιβλιοθήκη την οποία θα κοσμεί(σιγά μην το πληρώναμε).

 

Α, και μην τολμήσει ο Δήμαρχος να ζητήσει αντίτιμο για την παραχώρηση του Μίκης Θεοδωράκης από το συγγραφέα Γ. Κωνσταντάτο, που τιμά την πόλη μας!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s