Δεν είμαστε τα παιδιά που βράζει λίγο το αίμα μας. Είμαστε με την αριστερά της ανατροπής πιστεύοντας στη δύναμη του οργανωμένου λαού

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργηθήκαμε ως αντικαπιταλιστική κίνηση, δηλώσαμε ότι δε θέλουμε να ασχοληθούμε γενικά και αόριστα με την τοπική αυτοδιοίκηση. Πιστεύουμε ότι το τοπικό κράτος συμπληρώνει το κεντρικό, ειδικά σήμερα στην εποχή του Καλλικράτη, των μνημονίων και της υποχρηματοδότησης. Η λιτότητα, η  φορολεηλασία, η διάλυση του κοινωνικού κράτους έχουν τη σφραγίδα και των δημοτικών αρχών (έμμεσα ή άμεσα). Από την άλλη, υπάρχει σήμερα ανάγκη για μεγαλύτερη σύνδεση των τοπικών αντιστάσεων με τα συνολικά κινήματα ανατροπής. Κάθε επιμέρους διεκδίκηση στο τοπικό επίπεδο δένεται με τα ρεύματα αμφισβήτησης  των σημερινών εμφανιζόμενων μονόδρομων. Αντίστοιχα η πάλη για την ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-δανειστών οφείλει να οργανωθεί και να ριζώσει σε κάθε γειτονιά. Έτσι βλέπουμε τη μέχρι τώρα δράση μας, έτσι προσπαθούμε να εκφράσουμε τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.

Η σημερινή δημοτική αρχή Ελληνικού Αργυρούπολης με επικεφαλής τον Κωνσταντάτο ξεχειλίζει από αλαζονεία και αυταρχισμό. Δε μένουμε όμως μόνο σε αυτή την ανάγνωση. Ο δήμαρχος είναι ένας νεοφιλελεύθερος λαγός που θέλει να αποτελέσει πρότυπο στην άσκηση αντιλαϊκής πολιτικής στο τοπικό επίπεδο. Η πολιτική ουσία δεν είναι ούτε η πολιτική καταγωγή ούτε το κομματικό χρίσμα.  Ο Κωσταντάτος σε κάθε περίπτωση είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο δήμο μας. Εφαρμόζει με ξεχωριστό ζήλο όλα τα πολιτικά κριτήρια που διαμορφώνονται από κυβέρνηση –ΕΕ- μνημόνια.

Το τελευταίο διάστημα αναδείξαμε δύο πολύ σημαντικά ζητήματα που αποδεικνύουν ότι ο δήμαρχος βλέπει το δήμο ως τσιφλίκι του. Το πρώτο έχει να κάνει με τη διοργάνωση εκδήλωσης του φροντιστηρίου Ρόμβος (ιδιοκτησίας του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου) με την αιγίδα του δήμου και θέμα σχολείο και εξετάσεις. Καταδικάσαμε την ξεδιάντροπη αυτή προσπάθεια διαφήμισης, από τη σκοπιά όμως της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και των αγώνων μαθητών, καθηγητών, γονιών ενάντια στο εξεταστικό κάτεργο και τους ταξικούς φραγμούς. Στο δεύτερο καταδικάσαμε τον χυδαίο εκβιασμό που έγινε σε σύντροφο που συμμετέχει στους αγώνες για ανοιχτό δημοτικό στάδιο. Είναι πλέον γνωστό ότι ασκήθηκαν πιέσεις σε αθλητικό σωματείο για να διώξει τα παιδιά του «απείθαρχου» και ενοχλητικού γονέα. Φυσικά πάλι μιλήσαμε για τον μαζικό αθλητισμό, την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών παροχών, την ανάγκη για αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Τις τελευταίες μέρες είδαμε να κυκλοφορεί ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που ασκούσε κριτική στη δημοτική αρχή με αφορμή τα δύο αυτά περιστατικά. Ακόμα και αυτοί βλέπουν πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ζητήματα. Αυτή όμως η επιλεκτική ευαισθησία μας εξοργίζει. Από τη μία έχουν τον κυνισμό της κεντρικής εξουσίας, από την άλλη όποτε γουστάρουν κάνουν αντιπολίτευση φορώντας τη φανέλα του αγωνιστή. Αυτή η αντίφαση και η δήθεν αγωνιστικότητα δεν προκαλεί προβλήματα στο δήμαρχο. Αντίθετα του δίνει πάτημα να αποπροσανατολίσει την κουβέντα. Αλήθεια εκεί στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την απογοήτευση που έχουν σπείρει. Δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την οργή και την αγανάκτηση  στον κόσμο του αγώνα, στον κόσμο που δεν πιστεύει στο «δεν υπάρχει εναλλακτική» και συνεχίζει να παλεύει για καλύτερες μέρες. Αυτός ο κόσμος είδε την ελπίδα να διαψεύδεται, μνημόνια να υπογράφονται και να ξαναυπογράφονται, σκληρές δήθεν διαπραγματεύσεις να καταλήγουν σε νέα πιο βάναυσα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Αρκετά λοιπόν με την ειρωνεία στα μούτρα μας. Μπορεί τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να θέλουν να βρουν ένα τρόπο να δηλώσουν ανεξάρτητη παρουσία από την παράταξη της δημοτικής συνεργασίας. Δεν τους επιτρέπουμε όμως να βιάζουν άλλο το περιεχόμενο και τις αξίες της αριστεράς.

Και επειδή προσπαθούν να μας τρελάνουν και να επανοηματοδοτήσουν τις λέξεις καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε με ποια αριστερά είμαστε:

Είμαστε με την αριστερά που θα σηκώσει το γάντι και θα κάνει την πιο σκληρή αντιπολίτευση στους πολιτικούς εκφραστές του κεφαλαίου. Για να σπάσει το κλίμα απογοήτευσης και αναμονής. Όλοι βλέπουν πλέουν που οδηγεί η ανάθεση σε μία μελλοντική καλύτερη διαχείριση (από μία άλλη κυβέρνηση, περιφέρεια, δημοτική αρχή).

Είμαστε με την αριστερά που θα προσπαθήσει να εμπνεύσει για μια νέα ανώτερη οργάνωση του λαού. Να δούμε τις σύγχρονες δυνατότητες για εργατικό έλεγχο στην παραγωγή, στη δημόσια περιουσία, στις κοινωνικές παροχές… είμαστε με την αριστερά που μιλάει για την δημοκρατία των από κάτω, για το δίκαιο των αγώνων μικρών και μεγάλων, για τα κινήματα που όχι μόνο θα διαμαρτύρονται αλλά θα επιβάλουν τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Για να πετύχουμε σήμερα μικρές νίκες, να αλλάξουμε έστω και λίγο την καθημερινότητα, για να δείξουμε τη δύναμη του οργανωμένου λαού…

                                                                                        …για να έρθει ανάποδα ο ντουνιάς!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s