Βίντεο από το σπάσιμο της απαγόρευσης στην εξόρμηση ενημέρωσης στους πρόσφυγες του Ελληνικού

Σήμερα Τετάρτη 15/2/2017 ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων μαζί με άλλες συλλογικότητες, κινήσεις, οργανώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες έκαναν εξόρμηση ενημέρωσης στο Ελληνικό για την κοινή συγκέντρωση και διαδήλωση στις 18/3 στην Ομόνοια. 

 

Παρότι είχε ζητηθεί από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών η είσοδος στους χώρους διαμονής στο Ελληνικό, το Υπουργείο έδωσε απάντηση ότι η είσοδος επιτρέπεται μόνο στο χώρο των αφίξεων για 3-4 άτομα. Αστυνομικές δυνάμεις παρατάχτηκαν στην είσοδο του χώρου των αφίξεων και επέτρεψαν την είσοδο μόνο σε 4 άτομα και 2 μεταφραστές για το μοίρασμα της ανακοίνωσης για τη διαδήλωση.
Στο περιφραγμένο χώρο του χόκεϋ και του μπέιζ μπωλ δεν επετράπει η είσοδος του κινήματος για μια ακόμα φορά. Και όπως πάντα ο χώρος ήταν αποκλεισμένος από περίφραξη και αστυνομικές δυνάμεις, που αυτή τη φορά ήταν, κατόπιν προφανώς εντολής του Υπουργείου, ενισχυμένες με βανάκια και 5-6 περιπολικά της αστυνομίας.
Με τη μαζική και αποφασιστική μας παρουσία, καταφέραμε  και ανοίξαμε την είσοδο, μοιράσαμε τις ανακοινώσεις μας, καλέσαμε τους πρόσφυγες στη συγκέντρωση στις 18/3 και διαπιστώσαμε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους αυτούς που μένουν είτε σε σκηνές στο εσωτερικό χώρο του χόκεϋ ακόμα και μωρά 9 ημερών, είτε σε σκηνές εξωτερικές στο μπέιζ μπωλ μέσα στο κρύο, τη βροχή και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες επί μήνες.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από την είσοδο μας στο χώρο και πατώντας εδώ.
Σε άλλη ανάρτηση δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το χώρο του χόκεϋ και του μπέιζμπολ.
100_8858
Παρακάτω και άλλες φωτογραφίες από την επίσκεψη.
  img_20170215_183655
100_8857
img_20170215_183549
Πηγή Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s