Δε μασάμε κουτόχορτο… ξέρουμε τι παιδεία θέλετε, ξέρουμε τις σχέσεις διαπλοκής

Παρέμβαση πραγματοποιήσαμε στην εκδήλωση του Δήμου το Σάββατο με θέμα σχολείο και εξετάσεις. Για μία ακόμη φορά αντιμετωπίσαμε απειλές και τραμπουκισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπαιρναν τα κείμενά μας από τα χέρια των μαθητών. Έγινε φανερό ότι τα φροντιστήρια Ρόμβος χρησιμοποίησαν το δήμο για να κάνουν τη διαφήμισή τους. Το χειρότερό όμως είναι ότι μέσω του δήμου χρησιμοποίησαν και τα δημόσια σχολεία.

Yπάρχουν δύο δρόμοι να δεις το σχολείο-εξεταστικό κάτεργο, το άγχος της προετοιμασίας και τα έξοδα των φροντιστηρίων.

ο ένας είναι του επαγγελματία-επιχειρηματία που θα σταθεί με κυνισμό-ρεαλισμό σε ‘πρακτικές’ συμβουλές ρομποτοποίησης των παιδιών

ο άλλος είναι η κατανόηση αλλά και η υπέρβαση του ατομικού δρόμου, η συνολική κριτική τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.

Ο πρώτος συντηρεί την υπάρχουσα κατάσταση, τρέφεται από αυτή

ο δεύτερος αναζητά την ανατροπή της

ce3beed3a0264eac927573dda0dfb038_xl

Ας δούμε ‘όμως λίγο τους αγωνιζόμενους μαθητές στα δικά τους λόγια

Δεν μας έφταναν τα καθημερινά μας προβλήματα, το άγχος για το διάβασμα, τα λεφτά στα φροντιστήρια και η βεβαιότητα για ένα μέλλον βουτηγμένο στην ανεργία. Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αλλάξει και τις ημερομηνίες των Πανελλήνιων. H μετάθεση των Πανελλήνιων εξετάσεων, πάει  χέρι-χέρι με την εξαγγελία για εφαρμογή της μαθητείας στα ΕΠΑΛ από τις αρχές του Φεβρουαρίου του ΄17. Οχι δεν το κάνουν γιατί θέλουν να μας δώσουν χρόνο να προετοιμαστούμε, μόνο άγχος μας προσθέτουν . Όχι δεν ξεκινάνε την μαθητεία για να βοηθήσουν και να αναβαθμίσουν τα τεχνικά λύκεια .Ανοίγουν απλώς τον δρόμο για εφαρμόσουν το Νέο λύκειο

Ο νέος νόμος για την παιδεία έρχεται να διαλύσει ακόμα περισσότερο κάθε έννοια «δημόσιας» και «δωρεάν» παιδείας και να εγκαθιδρύσει ένα σχολείο της αγοράς, όπου το λύκειο πλέον θα είναι για τους λίγους που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια και να ανταπεξέλθουν στις συνεχείς εξετάσεις, στην τράπεζα θεμάτων και στο κυνήγι δεξιοτήτων που θα μας χωρίζει σε καλούς και κακούς μελλοντικούς εργαζόμενους με τη δημιουργία ενός ατομικού φάκελου προσόντων.

Δεν μας αυξάνουν τον ελεύθερο χρόνο… Τον σβήνουν από τον χάρτη!
Δεν καταργούν τις Πανελλήνιες… Κάνουν το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια πιο ταξικό και δύσκολο!

Με τον νέο νόμο για την Παιδεία που ετοιμάζουν θέλουν να φτιάξουν ένα λύκειο για λίγους. Μόνο για αυτούς που θα έχουν να πληρώνουν για να τους κάνουν άλλοι τις πτυχιακές εργασίες έτσι ώστε να ναι ωραίες και περισπούδαστες, αφού αυτές θα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την εισαγωγή σου η μη. Για αυτούς που θα πηγαίνουν στα σχολεία των πρώτων ταχυτήτων αφού με βάση την αξιολόγηση της απόδοσης των μαθητών , θα καθορίζουν ποια σχολεία πρέπει να έχουν εκπαιδευτικούς να  κάνουν τα πρώτης ταχύτητας μαθήματα που θα ζητούνται από τα πανεπιστήμια  και να χρηματοδοτούνται και ποια όχι .

  Ακόμη με την εφαρμογή της μαθητείας  Κυβέρνηση – ΕΕ επιδιώκουν να  μας δώσουν ως δωρεάν για τους εργοδότες εργατικό προσωπικό. Να μαθητεύσουμε στις κακοπληρωμένες, ελαστικές εργασιακές σχέσεις και στην υπακοή. Να μάθουμε στο νέο πρότυπο εργασίας – σκλαβιάς, ανακύκλωσης της ανεργίας, που είναι στρατηγική τους επιλογή. Να Μειώσουν  τις απαιτήσεις για υλικοτεχνικές υποδομές  των Εργαστηρίων, στην κατεύθυνση του πιο φτηνού Επαγγελματικού Σχολείου. Να μειώσουν  τα τμήματα ειδικοτήτων και τομέων με τη νέα δομή. Να εκμεταλλευτούν την μαθητεία  ως δούρειο ίππο για την νομιμοποίηση των ατομικών συμβάσεων  και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και κατοχυρώσεων

Θέλουν την εκπαίδευση και το σχολείο εναρμονισμένα πλήρως με τις ανάγκες της αγοράς αρά εμάς αναλώσιμα προϊόντα που μαθαίνουμε ότι η αγορά χρειάζεται για να κινείται και οι καπιταλιστές με  τους υπηρέτες τους, την Κυβέρνηση και την ΕΕ να πλουτίζουν στις πλάτες μας.

Οργάνωση – Συντονισμός – Κλιμάκωση του αγώνα για να τους σταματήσουμε.

Εμείς παλεύουμε για 12χρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους, Ένα σχολείο που θα προάγει την ολόπλευρη γνώση, την κριτική σκέψη, τον διάλογο, την ομαδική εργασία, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών και θα παράγει ολοκληρωμένες, μαχόμενες προσωπικότητες., όπου δεν θα μας βάζουν εμπόδια στις σπουδές μας με ένα σχολείο που μοιάζει με εξεταστικό κάτεργο. Με ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση . θέλουμε ελεύθερο χρόνο και να ζήσουμε όπως μας αναλογεί όχι σαν σκλάβοι και υπηρέτες της αγοράς και του κέρδους.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ :

  • Ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ / Καμία σκέψη για εφαρμογή του νέου Λυκείου
  • Φραγμός στο νέο εργασιακό μεσαίωνα μέσω μαθητείας. Κατάργηση της πρόσφατης ρύθμισης  για την ΤΕΕ(Δομή ΕΠΑΛ, τέταρτο έτος μαθητείας – τζάμπα εργασία για τους εργοδότες -πιστοποίηση, Μεταγυμνασιακά ΔΙΕΚ, κλπ.) και της υποχρεωτικής κινητικότητας των εκπαιδευτικών στη «μη τυπική» εκπαίδευση. Όχι σε άμεση ή έμμεση κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στην ΤΕΕ και διώξιμο των μαθητών από το σχολείο.
  • Πάγωμα όλων των αλλαγών στον τρόπο εξέτασης / Όχι στο σχολείο – εξεταστικό κάτεργο και στους ταξικούς φραγμούς
  • Διπλασιασμός των δαπανών για την Παιδεία στο 15 %
  • 20 μαθητές ανά τμήμα , 15 στις κατευθύνσεις και 10 στα εργαστήρια, ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ

 http://anypotaxtos-mathitis.gr/                                             

anypotaxtosmathitis@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s