«Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει»… με δύο λόγια η εκδήλωση του δήμου για την παιδεία

 

Ούτε καν τη στοιχειώδη αίσθηση του μέτρου και της ντροπής δεν έχουν οι διοικούντες του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης:

Οργανώνει ο Δήμος εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης για την παιδεία με θέμα «Σχολείο και Εξετάσεις» και περιεχόμενο το πώς θα πετύχουν οι μαθητές καλύτερα αποτελέσματα, με βασικό χορηγό-και προφανώς διοργανωτή- το φροντιστήριο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου!

Ενώ οι γονείς όλων των σχολείων του Δήμου καλούνται κάθε τόσο να βάλουν το χέρι στην τσέπη όχι μόνο για φροντιστήρια αλλά και για να καλύψουν ανάγκες υποδομής των σχολείων, πληρώνοντας βαψίματα, καθαρίστριες, πίνακες γιατί «τα λεφτά του δήμου δε φτάνουν», ετούτοι κάνουν διαφημιστικές φιέστες.

Ενώ οι μαθητές και οι γονείς συντρίβονται οικονομικά και ψυχολογικά μπροστά στις μυλόπετρες των πανελλαδικών εξετάσεων και  την αβεβαιότητα για το μέλλον, οι της δημοτικής αρχής έρχονται να παίξουν μαζί τους δίνοντας «συμβουλές επιτυχίας», προς άγραν ψήφων και πελατών.

Ενώ προετοιμάζεται το Νέο Λύκειο, με τις ευλογίες  των δανειστών, του ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης, το λύκειο για λίγους και εκλεκτούς, έρχονται να δώσουν οδηγίες «αυτοεκτίμησης» και «μείωσης των προστριβών».

Αυτό είναι το όραμα της δημοτικής αρχής και τα φληναφήματα περί «αριστείας»: σχολεία σε εγκατάλειψη, γονεις και μαθητές απελπισμένοι και εξαντλημένοι, σπουδές για λίγους και αποθέωση του σωτήριου φροντιστηρίου.

Είναι ίσως δικαίωμά τους να έχουν αυτό το «όραμα» για την εκπαίδευση, αλλά όχι να χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά το Δήμο και τις υποδομές/υπηρεσίες σαν τσιφλίκι τους!

chalk_1_12

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s