Διαγράφτηκε από το ΕΚΑ σωματείο που έχει σχέσεις με την ΧΑ

eka1Πρόκειται για το Σωματείο Υπαλλήλων Ασφαλείας, στη δημιουργία του οποίου είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο η Χρυσή Αυγή και διατηρεί στενές σχέσεις με τη ναζιστική οργάνωση. Εξάλλου μεταξύ των ιδρυτικών μελών του σωματείου περιλαμβάνονται γνωστοί χρυσαυγίτες.

Το δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση του 29ου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάιος 2016) να αποκλείσει το συγκεκριμένο σωματείο και «διέταξε» την συμμετοχή των αντιπροσώπων του στο έκτακτο Συνέδριο. Είχε προηγηθεί η απαράδεκτη δικαστική παρέμβαση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, που προκάλεσε η εργοδοτική διοίκηση του σωματείου ALPHA BANK (Νέα Πορεία), που ακύρωσε τις αποφάσεις και τις εκλογές του 29ου συνεδρίου και διόρισε μνημονιακούς «Καρακίτσους».

Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα κάλεσε σε αντιφασιστική συγκέντρωση το πρωί της Κυριακής 5 Φλεβάρη στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αντιφασιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες (πχ ΟΡΜΑ, Ταξική Πορεία).

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου οι Αντιπρόσωποι της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας σήκωσαν πανό που έγραφε «έξω οι φασίστες από τα συνδικάτα». Στην τοποθέτησή της η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα δήλωσε δεν χωράνε στα συνδικάτα οι νοσταλγοί του Χίτλερ.

Στην μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το σωματείο αυτό διαγράφτηκε με συντριπτική πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 490 παρόντων, ψήφισαν 380. Οι 373 ψήφισαν υπέρ της αποβολής του Σωματείου, έξι κατά και ένα λευκό. Η ΔΑΚΕ,  που στήριξε τη συμμετοχή του συγκεκριμένου Σωματείου, δεν ψήφισε, ενώ η Νέα Πορεία δεν τοποθετήθηκε και πολλά στελέχη της δεν πήραν μέρος στη ψηφοφορία.

http://pandiera.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s