Πίσω από τη βιτρίνα της δημοτικής αρχής … αδιαφορία και απλήρωτες υπερωρίες

Τα  έργα βιτρίνας που εξυπηρετούν την εικόνα του δημάρχου και των αντιδημάρχων  γίνονται και στην πλάτη των εργαζομένων.  Εργαζόμενοι στην καθαριότητα μας καταγγέλλουν την αδιαφορία της δημοτικής αρχής στα προβλήματά τους. Εργάζονται με απλήρωτες της υπερωρίες τους ενώ τα γάντια, αναγκαία για την εργασία τους, δεν τους χορηγούνται και τα αγοράζουν από την τσέπη τους. Έτσι λοιπόν φτάνουν αντιδήμαρχοι και ποζάρουν με περίσσεια έπαρση τις μέρες του χιονιά μπροστά στα απορριμματοφόρα και ισχυρίζονται πως η διοίκηση κρατά την πόλη καθαρή. Την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι δήμοι τις μέρες παγωνιάς ανέστειλαν την έξοδο των οχημάτων καθαριότητας. Προφανώς δεν νοιάζει κανέναν από αυτούς η πιθανότητα να αρρωστήσει ένας εργαζόμενος ή  να τραυματιστεί, μπροστά σε μια καλή λήψη που θα κάνει τον εκάστοτε αντιδήμαρχο διάσημο για την τάξη της πόλης στο facebook.
Η νοικοκυροσύνη της διοίκησης του δήμου είναι κάτι που προβάλλεται ιδιαίτερα  τόσο από την ίδια όσο και από τα παπαγαλάκια της. Οι παιδικές χαρές και η ανακαίνιση τους (με λεφτά χορηγών και χωρίς πιστοποίηση) , ο “νόμος και η τάξη” με επιβολή χαρατσιών σε δημοτικούς χώρους με στόχο την φύλαξη τους από ιδιωτική σεκιούριτι και υπερσύγχρονα μέσα έλεγχου, κ.α. πολλά παραδείγματα δείχνουν πως το φαίνεσθαι είναι μέσα στο πρόγραμμα τους.
Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο αυτό. Για να γίνουν πολλά από τα έξοδα που κάνει η διοίκηση μάλλον κάποιοι θα πρέπει να τα πληρώσουν. Ας μην ξεχνάμε και τις αυξήσεις των δημοτικών τελών. Ας αφήσουν λοιπόν  τα δήθεν νοικοκυρέματα, και να κοιτάξουν να βρουν χρήματα, να απευθυνθούν όπου χρειάζεται ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να στηρίζονται με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Για να έχουμε μια πόλη καθαρή χωρίς να κινδυνεύει κανείς και χωρίς να υπάρχει εργαζόμενος απλήρωτος.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο του δήμου. Ως κίνηση βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό τους.
ergazomenoi_kathariotita
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s