Δε θα περάσει ο αυταρχισμός του δημάρχου

Δεν έχει όρια ο αυταρχισμός της δημοτικής αρχής. Είχαμε συνηθίσει τις αλαζονικές συμπεριφορές του δημάρχου, τις απειλές και τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις του. Μας εκπλήσσει όμως η ανοιχτή ποινικοποίηση της πολιτικής στην περιοχή μας και από αυτή τη σκοπιά καταγγέλλουμε κατηγορηματικά  τη μήνυση στους Κορτζίδη και Κοροβέση. Μας εκπλήσσει ακόμα περισσότερο το περιεχόμενο αυτής της δίωξης. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι ο Κωνσταντάτος  επένδυσε πολιτικά στην ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου. Ανέκαθεν εμφανιζόταν ως ο εκπρόσωπος συμφερόντων της Lamda Development. Θα λέγαμε ότι καμάρωνε ως υπασπιστής (τσιράκι) του Λάτση. Ακριβώς μάλιστα με επιχείρημα αυτές τις καλές σχέσεις υποσχόταν για το δήμο καλύτερα αντισταθμιστικά οφέλη. Γιατί τώρα όλη αυτή η υποκρισία;
Ο Κωνσταντάτος δε χάνει ευκαιρία να συκοφαντήσει τα κοινωνικά κινήματα και τους αγωνιστές. Δε σταματά τους τραμπουκισμούς, τις απειλές και τους εκφοβισμούς απέναντι σε ότι δε χωράει στις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις του. Στέκετε εχθρικά σε οτιδήποτε έχει σχέση με λαϊκά-εργατικά δικαιώματα. Για αυτό σήμερα αποτελεί το καλύτερο συμπλήρωμα των αντιλαϊκών-μνημονιακών πολιτικών στο τοπικό επίπεδο.
Δε σταματάει όμως εκεί. Χτυπάει με λύσσα ό, τι δεν ελέγχει, ό, τι μπορεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να προάγει αρχές συλλογικής δράσης έξω από τη δικιά του εμπορευματική λογική (πχ  βλαστός, κινηματογραφική λέσχη κ.α). Δε μπορεί να ανεχτεί πρωτοβουλίες που δεν είναι κάτω από τη δική του σφραγίδα.
Ασκεί  πολιτική ρεβανσισμού. Θέλει όχι μόνο  να στιγματίσει αγωνιστικές παραδόσεις  αλλά να σβήσει  κάθε αγωνιστική ανάμνηση. Δεν του αρκεί η σημερινή κινηματική παραίτηση,  θέλει να κυνηγήσει ό, τι θυμίζει αγώνες, ό, τι εξέφρασε λαϊκές προσδοκίες στο παρελθόν.
Δεν έχουμε κανένα πολιτικό κόμπλεξ να υπερασπιστούμε αυτό που πρέπει να υπερασπιστούμε και να καταγγείλουμε αυτό που πρέπει να καταγγείλουμε. Στεκόμαστε όμως μακριά από πλαστά δίπολα και από την πολιτική αφέλεια που βλέπει ως φίλο τον εχθρό του εχθρού μου.
10999692_972319006119873_1413586_o
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s