Τέλος με τη λάσπη στον ανεμιστήρα!

 

laspianamistira1Για μια ακόμα φορά, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό στο δήμο, ο Δήμαρχος και η παράταξή του προσφεύγουν στη γνωστή πια τακτική τους. Της συκοφάντησης, της στοχοποίησης και των απειλών δηλαδή, εναντίον κάθε αντιπολιτευόμενης συλλογικότητας, κίνησης, αγωνιστή. Πρόσφατες είναι εξάλλου και οι μαφιόζικες απειλές που εξαπέλυσε σε μέλη μας ακόμη και στο δημοτικό συμβούλιο.

Αντί να κρύβονται από ντροπή για την προσήλωσή τους στην πιο σκληρή μνημονιακή πολιτική, για την προσδεσή τους στο άρμα των συμφερόντων του Λάτση, για τη λειτουργία του Δήμου σαν να ήταν τσιφλίκι τους, για τη μετατροπή των δημοτικών υποδομών σε ιδιωτικές μικρο-επιχειρήσεις, επιχειρούν με γκαιμπελίστικες μεθόδους να ποινικοποιήσουν την όποια αντιπολίτευση στην πολιτική αυτή. Από κοντά και τα κίτρινα τοπικά σάιτ, γνωστά για την φασίζουσα θεματολογία και ρητορική τους,  δε διστάζουν να βγάζουν-μαζί με το δήμαρχο Κωνσταντάτο- καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον ανθρώπων και πολιτικών χώρων ή παρατάξεων. (Τα είδαμε και στην περίπτωση του Σταδίου Αργυρούπολης…)

Στόχος είναι η καλλιέργεια της λογικής ότι όποιος αγωνίζεται ενάντια στην τοπική εξουσία και τη μνημονιακή πολιτική της και ασκεί ριζοσπαστική κριτική από θέσεις ανατροπής και με όρους μαζικού κινήματος (και όχι με «θεσμικές αντιπαραθέσεις» στα δημοτικά συμβούλια) στην κυρίαρχη πολιτική, είναι «επικίνδυνος».
Χτυπάνε πρώτα από όλα το δικαίωμα του λαού και του τοπικού κινήματος να διεκδικεί τα δικαιά του απέναντι σε όσους του συνθλίβουν τη ζωή, με τους όρους του συλλογικού αγώνα και μακριά από τις λογικές της συναίνεσης, της αυτολογοκρισίας και της υποταγής.

Δε θα τους περάσει.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s