Κάμερες «νόμου και τάξης» στα σχολεία μας…; …ούτε στις τάξεις μας, ούτε πουθενά!

Κάμερες «νόμου και τάξης» στα σχολεία μας…;

Δεν έχει σταματημό η διοίκηση του δήμου μας στην εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη». Μετά την επιβολή τόσων περιοριστικών μέτρων, έρχεται τώρα και ο σχεδιασμός τοποθέτησης καμερών ασφαλείας  (δηλαδή παρακολούθησης) στα σχολεία της περιοχής. Με πρόσχημα πάντα την ασφάλεια των παιδιών και την φύλαξη των σχολικών κτηρίων από βανδαλισμούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Το φάντασμα βάνδαλων εμφανίστηκε πριν από έναν χρόνο στο στάδιο Αργυρούπολης, όπου από τότε επιχειρείται να γίνει φρούριο. Πόρτες, κάρτες με barcode ενώ τελευταία και ιδιωτική εταιρία security.Πως αλλιώς θα εφαρμοστεί άλλωστε ο νόμος και η τάξη (δηλαδή οι περιορισμοί στις ελευθερίες) αν όχι με την καταστολή;

Το στάδιο καθώς φαίνεται, ήταν το ορεκτικό πριν το κυρίως γεύμα. Ή  μάλλον καλύτερα, η προπόνηση πριν το μεγάλο παιχνίδι. Εκεί που υπήρχε ανάγκη για γιατρούς και φυσιοθεραπευτές , γυμναστές, αθλητικές υλικοτεχνικές υποδομές υψηλότερου επιπέδου για τους αθλούμενους και φυσικά όλα αυτά δωρεάν για όλους, ο «νόμος και η τάξη» επιβάλει τα όποια χρήματα διαθέτει ο δήμος να πηγαίνουν σε ιδιωτική security. Το μεγάλο παιχνίδι για το οποίο έκαναν την προπόνηση στο στάδιο είναι τα σχολεία. Γιατί  προφανώς για να τοποθετηθούν οι κάμερες που σχεδιάζουν, θα δαπανηθούν τα όποια χρήματα, έπρεπε να δοθούν για την καθαριότητα των σχολείων, για την υλικοτεχνική τους υποδομή , για καλύτερη στελέχωσή τους κλπ. Έτσι ώστε να μην αναγκάζονται οι γονείς των παιδιών να βάζουν μέρος του ποσού για όλα αυτά, από την τσέπη τους όπως συμβαίνει.

tumblr_mohyivehyt1s4k53to1_1280

Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Αυτό που συνεπάγεται η τοποθέτηση καμερών στα σχολικά κτήρια, είναι κατά πολύ πιο επικίνδυνο και δεν είναι άλλο από την παρακολούθηση μαθητών, καθηγητών και εργαζόμενων στα σχολεία. Είναι ξεκάθαρος περιορισμός στις ελευθερίες όσων βρίσκονται εντός των σχολείων.

Με τις κάμερες θα μπορεί ο «μεγάλος αδερφός» που ο δήμαρχος θα ορίσει (πιθανότατα μέσα στη μεγαλομανία του να επιθυμεί να είναι ο ίδιος), να βλέπει  ποιά ώρα κάνεις κοπάνα, πότε φλερτάρεις ως έφηβος, πότε καπνίζεις και πότε συζητάς την πιθανότητα κινητοποιήσεων για να μην  χάσεις ακόμα έναν καθηγητή ,για να μην διαλυθεί η δημόσια δωρεάν παιδεία, για να μην σου αφαιρέσουν το δικαίωμα στα όνειρα. Είναι άλλωστε προφανές πως το δόγμα «νόμος και τάξη» που επιφέρει μόνο καταστολή ακριβώς εκεί στοχεύει. Στο να μην μπορούν όσοι είναι μέσα στο σχολείο να αποφασίζουν γι αυτό.

Η σχολική κοινότητα δεν πρέπει να το επιτρέψει για τον απλό λόγο, πως ότι συμβαίνει εντός της, αφορά μόνο την ίδια. Αφορά τους συλλόγους των καθηγητών και των μαθητών. Γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους, πως θα προστατέψουν  το χώρο που περνούν καθημερινά πολλές ώρες. Οποιαδήποτε  προσπάθεια ελέγχου των σχολείων θα πρέπει μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, να βρει ενωμένους τους γονείς, το τοπικό κίνημα και όλους όσους δεν θέλουν να μετατραπούν, μαζί με τα σχολεία μας και οι γειτονιές μας σε μοντέρνες φυλακές. Δεν αρκούν εκδηλώσεις νομικού περιεχομένου για το αν μπορούν να μπουν κάμερες στα σχολεία, αν δεν απαντούν εξ αρχής με ένα ξεκάθαρο «όχι» και αν δεν προετοιμάζουν τους τρόπους αγώνα ενάντια σε αυτό. Δεν αρμόζει στην αριστερά και στους αγωνιστές η ουδετερότητα και οι πλάγιες προσεγγίσεις. Χρειάζονται ξεκάθαρες θέσεις και μαχητική εναντίωση στους σχεδιασμούς του δημάρχου. Άλλωστε η αυταρχική διοίκηση του δήμου, όπως και έκανε, δεν επιτρέπει πολιτικές εκδηλώσεις στους χώρους των σχολείων. Εκτός βέβαια αν πρόκειται για επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη που πρόσφατα έγινε σε σχολείο της Αργυρούπολης και τον υποδέχτηκε με δάφνες η διοίκηση του δήμου. Η σχολική και η τοπική κοινωνία λοιπόν επιβάλλεται να προστατέψει τα σχολεία από την αυταρχική μανία της διοίκησης. Να μην επιτρέψει την μετατροπή των σχολικών τάξεων σε studio  γυρίσματος big brother

 

…ούτε στις τάξεις μας, ούτε πουθενά!

 

ektos.planou.ellargy@gmail.com                   ektosplanou.wordpress.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s