Λίγα λόγια για τη δίκη της εγκληματικής χρυσής αυγής

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ

Τον συστημικό ρόλο της Χρυσής Αυγής τον έχουμε όλοι αντιληφθεί  καιρό τώρα. Δεν είναι μόνο η φασιστική της ρητορεία, αλλά και η πρακτική της , που αποδεικνύει ότι εδώ και χρόνια δρα «ανενόχλητα» απειλώντας ανθρώπους του κινήματος, μετανάστες, κομμουνιστές.  Η σταγόνα ξεχείλισε όμως, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα, σε σύνδεση με το εργατικό-λαϊκό, έδωσαν την απάντηση που έπρεπε, και σήμερα, τρία χρόνια μετά, η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται, με πλήθος μαρτυριών και καταθέσεων, που έρχονται να αποδείξουν το αυτονόητο : ότι είναι μία φασιστική εγκληματική οργάνωση.

Μετά τη συγκλονιστική μαρτυρία της Μάγδας Φύσσα, τη θαρραλέα κατάθεση του Αιγύπτιου αλιεργάτη και του γείτονα του, ήρθε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, για να στριμώξει ακόμα περισσότερο τη Χρυσή Αυγή. Στην κατάθεση του τη Δευτέρα 31/10, μίλησε για την επίθεση που δέχθηκαν κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης μέλη του ΚΚΕ το 2013 στο Πέραμα, περιέγραψε το πώς έδρασε το τάγμα εφόδου και αναφέρθηκε στις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με μεγαλοεργολάβους του Περάματος που χρηματοδότησαν τις επιθέσεις αλλά και την ανοχή της αστυνομίας με σκοπό να χτυπήσουν τους κομμουνιστές για τη συνδικαλιστική τους δράση.

14980751_550281458516314_6772373453999692978_n

 

Πρόκειται για ιστορική μαρτυρία που έφερε στο φως όλα όσα συζητιούνται τόσα χρόνια για τη δράση του νεοναζισμού, όλη την εμπειρία όσων του έχουν αντισταθεί. Την Τρίτη 1/11 συνέχισε την κατάθεση του, διασταυρώνοντας με ακρίβεια στοιχεία που έχουν προκύψει από συνομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής με τα γεγονότα της επίθεσης, για να αποδείξει ότι ήταν συντονισμένη κίνηση, για την οποία είχε πλήρη ενημέρωση ο «κομματικός μηχανισμός» της Χρυσής Αυγής μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε, μετά από σχετική ερώτηση, στον παρόμοιο χαρακτήρα αυτών των επιθέσεων με τα χτυπήματα στα στέκια «Αντίπνοια» και «Συνεργείο» αλλά και στην προσπάθεια δολοφονίας του Δημήτρη Κουσουρή από τον Περίανδρο.

12144740_417226671821794_7688647243140407142_n

Τις τελευταίες μέρες δεν έλειψαν από την αίθουσα του δικαστηρίου και ευθείς τραμπουκισμοί των αντιφασιστών από τους ίδιους τους Χρυσαυγίτες, πάντα με την σιωπηλή συγκάλυψη των δυνάμεων ΜΑΤ , αναγκάζοντας το δικαστήριο να αποφασίσει διαφορετικές εισόδους για τα δύο ακροατήρια, για να κατευνάσει το τεταμένο κλίμα. Η δίκη συνεχίζεται, μέρα με τη μέρα έρχονται στο φως νέα ντοκουμέντα και οι φασίστες τρέμουν ολοένα και περισσότερο την έκβαση της δίκης. Μα η δική μας απάντηση δεν τελειώνει εδώ!

Απαραίτητη είναι η δυναμική επανεμφάνιση ενός οργανωμένου και μαζικού αντιφασιστικού κινήματος. Σε χώρους δουλειάς, σχολεία και σχολές, σε στέκια νεολαίας και πρωτοβουλίες γειτονιών οι άνθρωποι του μόχθου, η νέα γενιά, ντόπιοι και μετανάστες οφείλουμε τώρα να ξανασηκώσουμε το γάντι ενάντια στη Χρυσή Αυγή και τις διάφορες φασιστικές παραφυάδες. Να δημιουργήσουμε χώρους αλληλεγγύης και μαχητικής απάντησης στο φασιστικό φίδι που προσπαθεί να εμφανιστεί εκ νέου στις γειτονιές και τα σχολεία της χώρας, στοχοποιώντας αυτή τη φορά προσφυγόπουλα και μετανάστες. Η δίκη ας είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, και να αντιληφθούμε ότι δεν αρκεί μόνο μία καταδικαστική απόφαση, αλλά και η έμπρακτη και διαρκής μάχη μας απέναντι σε παρόμοια φαινόμενα.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s