2 χρόνια διοίκησης Κωνσταντάτου: εξίσωση δημοτικών τελών προς τα πάνω, χαράτσια παντού – δωρεάν δημοτικές υπηρεσίες πουθενά!

Αυτή η δημοτική αρχή, όχι μόνο δε μπορεί να σταθεί στο πλευρό της θιγόμενης πλειοψηφίας, δε μπορεί καν να κατανοήσει τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες της λαϊκής οικογένειας. Από θέση αρχής είναι με τα μνημόνια, τις πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών. Θεωρούν ότι μόνο έτσι θα μπει μια τάξη στη χώρα. Είναι βασική πολιτική τους πεποίθηση, ότι για την κρίση φταίνε οι εργατικές κατακτήσεις, οι κοινωνικές παροχές, το «διογκωμένο κοινωνικό κράτος». Για αυτό και δεν είχαν κανένα πρόβλημα από την πρώτη κιόλας χρονιά να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη στο Ελληνικό, τσαλαπατώντας τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Για αυτό και δεν είχαν πρόβλημα να εγκαινιάσουν την πολιτική των δημοτικών χαρατσιών βάζοντας 50 ευρώ στη χρήση δημοτικών χώρων (βλ. ΚΑΠΗ), 5 ευρώ για την είσοδο στο γήπεδο και ποιος ξέρει τι θα γίνει με τα παρκόμετρα.images

Η δημοτική αρχή αντί να ντραπεί που δεν μειώνει τα δημοτικά τέλη, πανηγυρίζει που δεν θα κάνει άλλες αυξήσεις για φέτος. Φυσικά ακόμα και για το πάγωμα των δημοτικών τελών κρατάμε μικρό καλάθι μέχρι  να δούμε τον προϋπολογισμό. Σε κάθε περίπτωση πάντως συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν. Η μείωση των δημοτικών τελών στην Αργυρούπολη και  τα μηδενικά δημοτικά τέλη για τους ανέργους ήταν στις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του δημάρχου. Χιλιάδες φυλλάδια που το έγραφαν με μεγάλα γράμματα, μοιράστηκαν σε όλη την πόλη. Δεν έχουν καμία δικαιολογία, ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα καταφέρουν. Δεν υπάρχουν απρόβλεπτες οικονομικές εξελίξεις. Ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι οι δυσκολίες που υπάρχουν θα γίνουν μεγαλύτερες. Είπαν ψέματα και εξαπάτησαν με την πιο βασική τους δέσμευση. Η εκλογική νίκη δεν τους προσφέρει πλέον καμία νομιμοποίηση. Τουλάχιστον ας άφηναν την ίδια κατάσταση, όχι να τολμούν να φέρνουν νέα βάρη. Αν δε μπορούν να σηκωθούν να φύγουν.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται με τη χρηματοδότηση των δήμων.  Ξέρουμε ότι η κύρια ευθύνη πηγάζει από τις πολιτικές των μνημονίων, του Καλλικράτη και της ΕΕ.  Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες τον οικονομικό στραγγαλισμό των δήμων. Αυτός όμως που δεν στέκεται στο πλευρό του λαού, αυτός που συντηρεί και αναπαράγει αυτές τις πολιτικές, αυτός που δεν ενημερώνει, δεν αφυπνίζει τους δημότες, αυτός που όχι μόνο δεν αγωνίζεται για φιλολαϊκές εξελίξεις αλλά λοιδορεί και συκοφαντεί όποια αγωνιστική φωνή σηκώνεται στην περιοχή δεν έχει δικαίωμα να παραπονιέται και να ρίχνει ευθύνες στην κεντρική διοίκηση.

Απαιτούμε αυτή τη στιγμή να γίνει δημοτικό συμβούλιο για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και να μηδενιστούν για τους ανέργους

Παλεύουμε για γενναία αύξηση της χρηματοδότησης στους δήμους και για κάλυψη όλων των δημοτικών αναγκών από των κρατικό προϋπολογισμό.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s