ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΖΩΗΣ» , ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

 

 Στις  20 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει και με την ψήφιση στην βουλή την πώληση του πρωην αεροδρομίου Ελληνικού. Η γειτονιά μας ετοιμάζεται να ρημάξει.  Η διοίκηση του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης,   δεν είχαμε καμία αυταπάτη πως θα αντισταθεί. Δεν είχαμε καμία αυταπάτη, πως θα είναι στο πλευρό όσων αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα.  Αντίθετα. Υπερασπίζεται χρόνια τώρα τα συμφέροντα του Λάτση, κάνει ό, τι μπορεί για να ωραιοποιήσει  μια ξεκάθαρη αντιλαϊκή πολιτική τόσο για το δήμο μας, όσο συνολικά για την Αττική. Για το σκοπό αυτό διοργανώνει πολυήμερο πανηγυρικό εορτασμό 4-13 Νοέμβρη, για την πώλησή του αεροδρομίου.

  • Καλούμε όσους έχουν δηλώσει από άγνοια, τη συμμετοχή τους (καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων κλπ) σε αυτές τις εκδηλώσεις να την αποσύρουν.
  • Καλούμε το κόσμο της γειτονιάς, να αντισταθεί στην τσιμεντοποίηση του πρωην αεροδρομίου αρχίζοντας από το μποϋκοτάρισμα των εκδηλώσεων.
  • Καλούμε το δήμο έστω και τελευταία στιγμή να ακυρώσει την προκλητική φιέστα.

Είναι προκλητική, γιατί εγκαινιάζει την έναρξη των σχεδίων Λάτση. Είναι προκλητική απέναντι σε όλους όσους έχουμε ανάγκη το πράσινο και την ελεύθερη παραλία. Ξεφτιλίζει  την έννοια «ποιότητα ζωής».  Εγκαινιάζει την έναρξη της τσιμεντοποίησης με τους ουρανοξύστες,τα MALL και το καζίνο . Είναι προκλητική απέντι στους ανέργους και επισφαλώς εργαζόμενους, γιατι η φιέστα εγκαινιάζει την έναρξη των εργασιακών συνθηκών κάτεργου που θα υπάρχουν στο χώρο της επένδυσης. Είναι προκλητική τέλος γιατί εκμεταλεύται το ευαίσθητο ζήτημα της υγείας βάζοντας το σαν κάλυψη, την ίδια ώρα που η λεηλασία της δημόσιας-δωρεάν υγείας είναι κομμάτι της ίδιας κυβερνητικής πολιτικής με αυτή που πούλησε το  πρώην αεροδρόμιο.

Μας προκαλεί αηδία τέλος ο δήθεν φιλανθρωπικός μανδύας. Δεν υπάρχει πιο χυδαία μορφή φιλανθρωπίας από αυτή που ξεπλένει πολιτικά εγκλήματα όπως αυτό που γίνεται στο Ελληνικό και στη μεγάλη ευκαιρία για ένα δημόσιο ανοιχτό πάρκο υψηλού πρασίνου.

cropped-logoceb5cebacf84cebfcf82cf80cebbceb1cebdcebfcf85colfin1.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s