ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ Κι όμως, ισχύει: αυτοί θα πουλήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε!

Όλοι και όλες την ΤΡΙΤΗ 27/9/2016 στις 6 μμ στο Σύνταγμα

 

dscn23461403525742 Όσο κι αν παριστάνει τον «Χουντίνι» η κυβέρνηση για να κρυφτεί, αυτά που κάνει είναι απλά και ξεκάθαρα. Με τον νόμο που ψηφίζει σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, περνάει το ρεύμα (ΔΕΗ), τονερό (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ), 2000κτίρια σχολείων και την κατασκευαστική εταιρεία του δημοσίου (ΚτΥπ), τηναμυντική βιομηχανία της χώρας (ΕΛΒΟ), και τοΜετρό της Αθήνας στο Υπερταμείο ξεπουλήματος. Όλα αυτά μετά τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις μαρίνες, το Ελληνικό, που έχουν ήδη πουληθεί. Σε επόμενο νομοσχέδιο (ήδη ανακοινωμένο) θα περιλάβουν την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε να ιδιωτικοποιήσουν και την διαχείριση του Εθνικού Εναέριου Χώρου- ναι, είναι αλήθεια: θα ιδιωτικοποιήσουν και τον αέρα!

 

Δεν φτάνει αυτό, αλλά προσπαθούν να μας βγάλουν και τρελούς από πάνω! Με τις δηλώσεις κορυφαίων Υπουργών ότι το γεγονός πως οι ΔΕΚΟ θα περάσουν στο Υπερταμείο, δεν σημαίνει ότι… θα ιδιωτικοποιηθούν. Σε λίγο θα μας πουν ότι οι ΔΕΚΟ θα πάνε για μια βόλτα για να ξελεγράρουν από τον σφιχτό εναγκαλισμό του δημοσίου! Για να σοβαρευτούμε: το Υπερταμείο με βάση τον Ιδρυτικό του Νόμο (που η ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισε) δεν είναι δημόσια εταιρεία (αλλά ιδιωτική), δεν ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση (αλλά από τα διορισμένα Συμβούλιά του, που δίνουν λόγο απευθείας στους δανειστές), πόσο μάλλον από τον ελληνικό λαό, και δεν έχει καμία ευθύνη για τη ζημία που θα προκύψει για το δημόσιο χρήμα ή για όλους εμάς από ότι κι αν πουλήσουν, σε όποια τιμή κι αν το πουλήσουν (μιας και η ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισε προκαταβολικά και την ασυλία τους!).

Αυτό σημαίνει ότι:

-Το ίδιο το πέρασμα στο Υπερταμείο είναι ήδη αποκρατικοποίηση (αφού οι ΔΕΚΟ περνάνε σε μια ιδιωτική εταιρεία)

-Η πώληση θα γίνει από το ΔΣ του Υπερταμείου, για να μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό ο κάθε Τσακαλώτος και ο κάθε Γεωργιάδης.

-Αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις (νερό, ενέργεια, υποδομές) περιλαμβάνονται σε κάθε «πρόγραμμα διάσωσης» του ΔΝΤ και σε κάθε επιταγή της ΕΚΤ/ΕΕ. Πολλές χώρες έχουν «ωφεληθεί» από αυτές τις πολιτικές, με πρώτο παράδειγμα τη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Χιλή του δικτάτορα Πινοτσέτ. Χρειάζονται κι άλλα παραδείγματα; Δεν είναι θέμα κυβέρνησης, είναι θέμα πολιτικής. Όποιος-α προσκυνά την αποπληρωμή του χρέους, τα μνημόνια, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα σύμφωνα της ΕΕ, όποιο πρόσημο κι αν επικαλείται για την κυβέρνησή του, θα καταλήξει να ξεπουλάει τα πάντα.

Ο μόνος λόγος που αυτά δεν είχαν ακόμη ξεπουληθεί, ήταν η αντίστασή μας όλα αυτά τα Μνημονιακά χρόνια! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Και η Περιφέρεια Αττικής;

unnamed-2-1132x509

Τη μέρα που εκποιείται το νερό και κάθε δημόσιο αγαθό (!), διάλεξε το γραφείο της Περιφερειάρχη Αττικής για να μας στείλει χαμογελαστές φωτογραφίες από το ταξίδι της περιφερειάρχη Ρ. Δούρου και του αντιπεριφερειάρχη Π. Αθανασιάδη μαζί με «ομάδα επιχειρηματιών» (όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου, αγνώστων λοιπών στοιχείων…) στο Ισραήλ, για «τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων». Βασικά αμερικανικών και ισραηλινών. Άλλωστε, οι πωλήσεις θέλουν και τους αγοραστές για να ολοκληρωθούν. Έτσι, για να ξέρουμε τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Διοίκησης της Ρένας Δούρου και όσων την υποστηρίζουν με θέρμη!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ! Η δημόσια περιουσία ανήκει σε όλους μας, ανήκει πάνω από όλα στον εργαζόμενο λαό, και αυτός πρέπει να τη διεκδικήσει.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ «ΔΟΣΗ»-Έξω η ΕΕ, το ΔΝΤ και τα κυβερνητικά τσιράκια τους.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ, έξω από χρέος, ΕΕ, μνημόνια

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s