Όχι άλλα δημοτικά χαράτσια! Όχι στα παρκόμετρα

Άλλο  ένα χαράτσι ετοιμάζεται να φέρει η δημοτική αρχή σε κατοίκους και όχι μόνο. Αναφερόμαστε φυσικά στα παρκόμετρα που σχεδιάζουν να βάλουν στους δρόμους κοντά στις στάσεις του μετρό. Εντυπωσιάζει για μία ακόμα φορά ο κυνισμός και τα πανηγύρια που συνοδεύουν το φορομπηχτικό μέτρο! Μια δημοτική αρχή που μοιάζει να μην έχει καμία συνείδηση για την εποχή που βρισκόμαστε. Σαν να μην υπάρχουν τα χρόνια βαριά λιτότητας και φορολεηλασίας, σαν να μην έρχεται νέος γύρος αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα παρκόμετρα με όποιο τρόπο και να μπουν θα είναι ξεκάθαρα ένας ακόμη έμμεσος και ταξικός φόρος.

free-parking

Τα παρκόμετρα σε καμία περίπτωση δεν είναι αίτημα των ίδιων των κατοίκων. Είναι έμπνευση του ίδιου του Κωσταντάτου που προσπαθεί συστηματικά να προετοιμάσει το έδαφος από την αρχή της θητείας του. Το μετρό μαζί με τις πολλαπλές λύσεις φυσικά έφερε και προβλήματα. Οι κάτοικοι που μένουν κοντά στις στάσεις από τη μία «ευνοήθηκαν» από τη γρήγορή πρόσβαση στο μετρό, από την άλλη ήρθε ένα υπαρκτό πρόβλημα με τις θέσεις παρκινγκ.

Τα παρκόμετρα σε καμία περίπτωση δεν είναι λύση. Πουθενά όπου και αν έχουν εφαρμοστεί δεν έχουν αποτρέψει τον ερχομό οχημάτων από άλλες περιοχές. Οι κάτοικοι δε θα βρίσκουν πιο εύκολά να παρκάρουν. Θα έχουν ένα πλασματικό προνόμιο με το να μην πληρώνουν. Ούτε τώρα πληρώνουν γιατί να χαίρονται με τα έξοδα των άλλων;

Οι πραγματικές λύσεις βρίσκονται στην επέκταση της γραμμής του μετρό και στη δημιουργία αποτελεσματικής διαδημοτικής συγκοινωνίας που θα αποτρέπει τους κατοίκους των πιο νότιων περιοχών να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους. Τι έκανε όμως η δημοτική αρχή σε αυτό το ζήτημα; Πώς πίεσε; Πώς διεκδίκησε πραγματικές λύσεις; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο μυαλό τους! Μόνο οι κλασσικές λύσεις με τα χαράτσια και τις απαγορεύσεις… Συνεχίζουν έτσι στην ίδια λογική (αύξηση δημοτικών τελών, χαράτσι στο στάδιο).

Υποστηρίζουν και αναπαράγουν την κυρίαρχη λογική της τάξης και ασφάλειας με τα πρόστιμα και τις απαγορεύσεις. Προωθούν ένα μοντέλο όπου με πρόσχημα τις πρακτικές λύσεις σε προβλήματα θα μπαίνουν οικονομικά και νομικά εμπόδια για την πρόσβαση στα δημόσια αγαθά. Εμφανίζουν πλασματικούς προνομιούχους που απολαμβάνουν το δωρεάν σε όλο και λιγότερα πεδία. Αν γλυτώσεις από τα παρκόμετρα θα σε πιάσουν στην παραλία και στο γήπεδο κ.ο.κ. Στο τέλος η μεγάλη πλειοψηφία βγαίνει χαμένη. Για αυτό το λόγο καλούμε όλους και αυτούς που θίγονται άμεσα  και αυτούς που φαίνονται ευνοημένοι να αντισταθούν και να ακυρώσουν το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για παρκόμετρα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s