Μνημόνια – Ιδιωτικοποιήσεις – Λάτσης – Κωνσταντάτος – φασισμός: Τι δεν καταλαβαίνεις;

 

Να το πούμε ευθύς εξαρχής: ο Κωνσταντάτος σκίζεται να «φύγουν οι μετανάστες απ΄το Ελληνικό», γιατί θέλει να προχωρήσει η «επένδυση» του Λάτση, γιατί κάνει καριέρα ως πρωτοπαλίκαρο της ιδιωτικοποίησης, γιατί θέλει καζίνο, πολυτελείς κατοικίες και mall στο Ελληνικό. Αλήθεια, πιστεύουν κάποιοι κάτοικοι ότι τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με του Λάτση  ή έχουν αυταπάτες ότι ο Κωνσταντάτος  υποστηρίζει τα δικά τους συμφέροντα έναντι του Λάτση; (αλήθεια, τι γνώμη έχουν οι ιδιοκτήτες  των μικρομάγαζων του δήμου για την προοπτική του mall στο Ελληνικό;)

Στην προσπάθειά του αυτή ο δήμαρχος δεν έχει κανένα πρόβλημα να προσχωρήσει ανοιχτά σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις. Tο φασιστικής έμπνευσης κείμενο που κυκλοφόρησε στην πόλη και επιχειρεί να συγκροτήσει «Επιτροπές Πολιτών» φασιστικά τάγματα εφόδου εναντίον των προσφύγων/μεταναστών- , υιοθετεί τις απόψεις του δημάρχου και τον στηρίζει πλήρως. Για να αποδειχτεί το πόσο εύκολο είναι να ταυτιστούν ο νεοφιλελεύθερος και  ο χρυσαυγίτης όταν προκειται για την υπεράσπιση τα ιδιωτικών συμφερόντων. Το ήξεραν αραγε οι δημότες που τον ψήφισαν ότι θα τους βγει φασίστας υπάλληλος συμφερόντων;

Διακινεί το μίσος και την ξενοφοβία με ψεύτικες ιστορίες για μεταδοτικές ασθένειες (τόσο άσχετος αυτός και οι δικοί του που αναφέρουν την ελονοσία και τη λεπτοσπείρωση, οι οποίες δε μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο) και τους διαψεύδει το ΚΕΕΛΠΝΟ και ιστορίες τρόμου για κακοποιούς πρόσφυγες, που τις διαψεύδει ακόμα και η αστυνομία.

Κάνει την «πονηρή» διάκριση «άλλο οι πρόσφυγες-άλλο οι μετανάστες» για ν’ αποφανθεί στη συνέχεια ότι δε θέλει τους μετανάστες, ενώ ας πούμε θα καλοδεχόταν στο Ελληνικό τους πρόσφυγες… Να του θυμίσουμε ότι Συρία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ιράκ, Σομαλία βρίσκονται σε πόλεμο με εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ότι η οικονομική κρίση είναι παγκόσμια και ότι η μετανάστευση προς τις ευρωπαικές χώρες φαντάζει σαν  διέξοδος για όλους τους κατατρεγμένους, όπως και για πολλούς έλληνες εξάλλου.

Και ας μην πουλάει, ο υπερασπιστής των μνημονίων, το παραμύθι ότι δηθεν  νοιάζεται πιο πολύ για τους «αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και τα παιδιά τους», για τους «χορηγούς» του νοιάζεται και μόνον.

Οι μετανάστες -νέοι, γονείς, παιδιά- ήταν στις χώρες τους εργαζόμενοι, επιστήμονες, φοιτητές, αγρότες, άνεργοι και διέσχισαν βουνά, ερήμους και θάλασσες για να σωθούν από τις βόμβες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.  Έχουν δικαίωμα να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και όχι στοιβαγμένοι σε γκέτο και στρατόπεδα, έχουν δικαίωμα να διεκδικούν και έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιοι σε ποια χώρα θα εγκατασταθούν. Είναι θύματα του πολέμου και της κρίσης, είναι κατατρεγμένοι και καλοδεχούμενοι.

Καμία ανοχή στο φασισμό-ρατσισμό

Ανοιχτές δημοτικές δομές φιλοξενίας με αξιοπρεπείς συνθήκες

Άσυλο, χαρτιά, στέγη, σίτιση, περίθαλψη, εκπαίδευση για όλους

logoεκτοςΠλανουcolfin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s