Η ακροδεξιά μάσκα της διοίκησης του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης

Σάββατο πρωί και ξυπνήσαμε στην πόλη μας, με μια απείρου φασιστικού-ρατσιστικού μίσους ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η “Επιτροπή πολιτών Ελληνικού Αργυρούπολης κατά της δημιουργίας καταυλισμού μεταναστών στο Ελληνικό” και δηλώνει την  αμέριστη συμπαράστασή της στο δήμαρχο.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως δεν πέσαμε από τα σύννεφα, αφού η διοίκηση του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, προετοίμαζε το πεδίο για κάτι τέτοιο. Το προετοίμαζε στις συναντήσεις κατοίκων σις γειτονιές όπου και έριχνε ρατσιστικό-ξενοφοβικό δηλητήριο. Το προετοίμαζε με το λόγο και τις αποφάσεις της στα δημοτικά συμβούλια που έμπαινε το ζήτημα. Το προετοίμαζαν στελέχη της παράταξής τους όταν πολλάκις μέσα από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διέδιδαν ψεύδη για τους πρόσφυγες/μετανάστες και δημιουργούσαν κλίμα μίσους που θα ζήλευε οποιοδήποτε μέλος της ναζιστικής οργάνωσης χρυσή αυγή.

Δεν θα ζήλευε όμως οποιοσδήποτε χρυσαυγίτης μόνο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αλλά και τον τρόπο που συστάθηκε η εν λόγω επιτροπή. Κανένα ανοιχτό κάλεσμα. Καμία δημόσια συζήτηση. Όλα μέσα σε γραφεία. Προφανώς μέσα στα γραφεία της παράταξης που αφεντεύει ο δήμαρχος. Χιλιάδες ιλουστρασιόν ανακοινώσεις από μια επιτροπή με ελάχιστη δυναμική. Είναι ξεκάθαρο η δημοτική αρχή έβαλε ταμπέλα επιτροπής κατοίκων.

Αγωνιστές από διάφορες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στα νότια, είχαν παρέμβει από την πρώτη στιγμή αποκαλύπτοντας το βρώμικο ρόλο της δημοτικής αρχής, η οποία  περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο του Ελληνικού και τις ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού, μόνο και μόνο για να δικαιώσει  την επιλογή της κυβέρνησης για περισσότερη αστυνομική επιτήρηση.   Αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως ένα πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο που θα μίλαγε για τοξικά απόβλητα. Όπως χαρακτηριστικα λένε : “Οι εχθροί (Τούρκοι)  μας τους φέρνουν, οι σύμμαχοι δε μας φέρονται δίκαια, η κυβέρνηση δεν κάνει καλή διαχείριση. Να πάνε αλλού μακριά από μας! “Πόσο υποκριτική ήταν η δήλωσή του, ότι θα δεχόταν να φιλοξενήσει ο δήμος όσους μπορεί σε εγκαταστάσεις του, αν κάνουν και οι άλλοι δήμοι το ίδιο; Αν θες να βοηθήσεις,  πρωτοστατείς, δίνοντας το καλό παράδειγμα και με αυτό τον τρόπο πιέζεις και τους υπόλοιπους. Θέλει όμως να βοηθήσει μόνο τα συμφέροντα του Λάτση. Όταν είδε ότι δεν του βγαίνουν οι επιτροπές αγανακτισμένων αποφάσισε να μετατρέψει τον ίδιο το δήμο σε επιτροπή κατοίκων.

Οι άνθρωποι του δημάρχου με βασικό κίνητρο την προστασία των συμφερόντων που εκπροσωπούν στην επένδυση του πρώην αεροδρομίου, αγχώνονται για να φύγουν οι μετανάστες και να κλείσει το κέντρο υποδοχής. Αναπαράγουν όλα τα ξενοφοβικά στερεότυπα για κινδύνους στην ασφάλεια και την υγεία των πολιτών. Δε θα γίνει προσφυγούπολη ο δήμος μας λένε. Τίποτα δεν κατάλαβαν από τους χιλιάδες που σπεύδουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Τίποτα δεν έχουν καταλάβει από την ιστορία της περιοχής. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ξιπασμένους νεόπλουτους που ζούνε στα προάστια. Συμφωνούν και διευκολύνουν την κυβέρνηση στην κατεύθυνση για κλειστά κέντρα-στρατόπεδα συγκέντρωσης και απλώς θέλουν να μεταφερθούν αλλού . Ανήκουν στην ντροπιαστική πλευρά της χώρας, στην πλευρά που βάζει φωτιές, που οργώνει τα χωράφια για να μη στηθούν σκηνές, που πουλάει 2 ευρώ τα μπουκαλάκια νερό και βρίσκει γενικότερα κάθε ευκαιρία να δείξει μίσος και παλιανθρωπιά. Αυτό που χαρακτηρίζει πλέον τον Κωσταντάτο είναι η δημιουργία ταγμάτων «αγανακτισμένων», είναι η συμμαχία με φασίστες και νεοναζί.

Διεκδικούμε να παραμείνει δημόσιο το πρώην αεροδρόμιο και ονειρευόμαστε να γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου, όχι όμως να φυτρώσουν και άλλες φυλακές μέσα σε αυτό! Το κοινωνικό ρεύμα αλληλεγγύης πρέπει να γίνει και πολιτικό ρεύμα καταδίκης των πολιτικών κυβέρνησης- ΕΕ-ΝΑΤΟ.  Αυτό το πολιτικό ρεύμα, αυτή την πίεση πρέπει να ενισχύσουμε σε κάθε γειτονιά και εργασιακό χώρο.

Δεν κοιτάμε αυτούς τους ανθρώπους με οίκτο. Βλέπουμε σε αυτούς κοινά συμφέροντα και κοινούς αγώνες. Στον πόνο και στην δυστυχία τους βλέπουμε το μέλλον μας. Βλέπουμε τη βαθύτερη εκμετάλλευση, την καταπάτηση των δικαιωμάτων, το κυνήγι επιβίωσης σε μια χώρα με κοινωνικές δομές που καταρρέουν… Την ώρα που απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, διαλύεται το ασφαλιστικό, ξεπουλιούνται τα πάντα και έρχονται νέα φορολογικά μέτρα κανείς δε μπορεί να πει ότι υπερβάλουμε. Ο κόσμος της εργασίας αν θέλει να πετύχει νίκες και ανατροπές θα πρέπει να ενωθεί και να σταθεί πάνω από φυλετικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς. Ας σταθούμε λοιπόν στο πλευρό όσων θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ας βοηθήσουμε να ενσωματωθούν στους κοινούς αγώνες για δικαιώματα και αξιοπρέπεια όσους παραμείνουν στον τόπο αυτό.

486841_518403101555498_965997127_n

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s