OXI Φασιστάν-Ρατσιστάν στο Ελληνικό!

Σάββατο πρωί και ξυπνήσαμε στην πόλη μας, με μια απείρου φασιστικού-ρατσιστικού μίσους ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η “Επιτροπή πολιτών Ελληνικού Αργυρούπολης κατά της δημιουργιας καταυλισμού μεταναστών στο Ελληνικό” και δηλώνει την  αμέριστη συμπαράστασή της στο δήμαρχο.
Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως δεν πέσαμε από τα σύννεφα, αφού η διοίκηση του δήμου προετοίμαζε το πεδίο για κάτι τέτοιο.Το προετοίμαζε στις συναντήσεις κατοίκων σις γειτονιές όπου και έριχνε ρατσιστικό-ξενοφοβικό δηλητήριο.Το προετοίμαζε με το λόγο και τις αποφάσεις της στα δημοτικά συμβούλια που έμπαινε το ζήτημα.Το προετοίμαζαν στελέχη της παράταξής τους όταν πολλάκις μέσα από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διέδιδαν ψεύδη για τους πρόσφυγες/μετανάστες και δημιουργούσαν κλίμα μίσους που θα ζήλευε οποιοδήποτε μέλος της ναζιστικής οργάνωσης χρυσή αυγή.
Δεν θα ζήλευε όμως οποιοσδήποτε χρυσαυγίτης μόνο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αλλά και τον τρόπο που συστάθηκε η εν λόγω επιτροπή.Κανένα ανοιχτό κάλεσμα.Καμία δημόσια συζήτηση.Όλα μέσα σε γραφεία.Προφανώς μέσα στα γραφεία της παράταξης που αφεντεύει ο δήμαρχος.Χιλιάδες ιλουστρασιόν ανακοινώσεις από μια επιτροπή με ελάχιστη δυναμική.Είναι ξεκάθαρο.Η δημοτικη αρχή έβαλε ταμπέλα επιτροπής κατοίκων που καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει θέση.
Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το φασισμό!!!

emeis_ratsistes

Ακολουθούν παλαιότερες ανακοινώσεις μας σχετικά με το προσφυγικό και τη συμπεριφορά της διοίκησης του δήμου
“Πολύ ουσιαστική ήταν η παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο από αλληλέγγυους σε μετανάστες και πρόσφυγες.  Αγωνιστές από διάφορες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στα νότια,  έβαλαν το προσφυγικό ζήτημα στη σωστή του διάσταση και εξέθεσαν τη δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος έκανε ίσως τις καλύτερες του πολιτικές ακροβασίες.  Περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο του Ελληνικού και τις ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού, για να δικαιώσει  την επιλογή της κυβέρνησης για περισσότερη αστυνομική επιτήρηση. Καταλήγοντας  ότι το μόνο που τον νοιάζει, είναι τα συμφέροντα των δημοτών (τα οποία ταυτίζει με την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο!) και ότι μέχρι το τέλος του μήνα όλοι οι μετανάστες θα πρέπει να έχουν φύγει.Ανεξάρτητα αν έχει βρεθεί άλλη λύση. Είχε ένα απίστευτο εθνικιστικό παραλήρημα ρίχνοντας την κύρια ευθύνη στην Τουρκία. Στον προαιώνιο εχθρό μας όπως είπε χαρακτηριστικά. Ξεχνάει βέβαια ότι στην Τουρκία βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκατομμύρια πρόσφυγες.  Αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως ένα πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο που θα μίλαγε για τοξικά απόβλητα. Οι εχθροί μας τους φέρνουν, οι σύμμαχοι δε μας φέρονται δίκαια, η κυβέρνηση δεν κάνει καλή διαχείριση.Να πάνε αλλού μακριά από μας! Πόσο υποκριτική ήταν η δήλωσή του, ότι θα δεχόταν να φιλοξενήσει ο δήμος όσους μπορεί σε εγκαταστάσεις του, αν κάνουν και οι άλλοι δήμοι το ίδιο; Αν θες να βοηθήσεις,  πρωτοστατείς, δίνοντας το καλό παράδειγμα και με αυτό τον τρόπο πιέζεις και τους υπόλοιπους. Δε θέλει όμως να βοηθήσει! Αντίθετα κλείνει το μάτι σε δήθεν αγανακτισμένους φασίστες και νεοναζί. Προεξοφλεί δυναμικές αντιδράσεις, τις υποδαυλίζει και μετά λέει ότι δε θα είναι ο πρώτος που θα βγει στα κάγκελα. Ακολουθεί ακριβώς την ίδια τακτική με τον ανεκδιήγητο δήμαρχο στην Κω. Για αυτό και είναι αυτή τη στιγμή πιο επικίνδυνος από τον γραφικό φασίστα Α.Σπυρόπουλο ο οποίος επιμένει να χρησιμοποιεί την πιο γελοία ρατσιστική-ξενοφοβική επιχειρηματολογία. …”

Ούτε επενδύσεις, ούτε φυλακές, κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες

9/3/2016

“…Από εκεί και πέρα ζούμε σε τοπικό επίπεδο έναν απίστευτο διαγωνισμό απανθρωπιάς και υποκρισίας. Ο Κωσταντάτος  πρωτοστατεί σε ρατσισμό και μισαλλοδοξία. Οι άνθρωποι του δημάρχου με βασικό κίνητρο την προστασία των συμφερόντων που εκπροσωπούν στην επένδυση του πρώην αεροδρομίου, αγχώνονται για να φύγουν οι μετανάστες και να κλείσει το κέντρο υποδοχής. Αναπαράγουν όλα τα ξενοφοβικά στερεότυπα για κινδύνους στην ασφάλεια και την υγεία των πολιτών. Δε θα γίνει προσφυγούπολη ο δήμος μας λένε. Τίποτα δεν κατάλαβαν από τους χιλιάδες που σπεύδουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Τίποτα δεν έχουν καταλάβει από την ιστορία της περιοχής. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ξιπασμένους νεόπλουτους που ζούνε στα προάστια. Συμφωνούν και διευκολύνουν την κυβέρνηση στην κατεύθυνση για κλειστά κέντρα-στρατόπεδα συγκέντρωσης και απλώς θέλουν να μεταφερθούν αλλού μετά τις 31 Μαρτίου το 2016. Ακόμα παρουσιάζουν σαν κατόρθωμα τη συμφωνία με την κυβέρνηση για την ‘προσωρινή’ μεταφορά των μεταναστών στο πιο απομακρυσμένο γήπεδο του χόκεϊ το οποίο  έχει  αναβαθμισμένη αστυνομική φρούρηση. Ανήκουν στην ντροπιαστική πλευρά της χώρας, στην πλευρά που βάζει φωτιές, που οργώνει τα χωράφια για να μη στηθούν σκηνές, που πουλάει 2 ευρώ τα μπουκαλάκια νερό και βρίσκει γενικότερα κάθε ευκαιρία να δείξει μίσος και παλιανθρωπιά. Αυτό που χαρακτηρίζει πλέον τον Κωσταντάτο είναι η προσπάθεια για δημιουργία ταγμάτων αγανακτισμένων, είναι η συμμαχία φασίστες και νεοναζί.  … “
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s