ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ, 22 ΜΑΗ, στις 5.30μμ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για το συντονισμό

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΕΕ, ΔΝΤ

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ, 22 ΜΑΗ, στις 5.30μμ

Η Πρωτοβουλία για το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, καλεί τις/ους εργαζόμενες/ους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή, 22 Μάη, στις 5:30μμ ενάντια στην ψήφιση του νέου αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Μετά τη ψήφιση των αντιδραστικών και σφαγιαστικών νόμων για την ασφάλιση και τη φορολογία, η κυβέρνηση επιχειρεί με ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων, να κλείσει «θετικά» την αξιολόγηση από τραπεζίτες, τρόικα, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφάλαιο. Με ένα πολυνομoσχέδιο τέρας, των 7.500 σελίδων(!!), προωθεί ένα μνημόνιο διαρκείας με νέα μέτρα εξόντωσης του λαού και διαιώνιση του χρέους. Προωθείται:

* αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και των έμμεσων φόρων σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες, σε μια συνεχόμενη επιχείρηση φοροληστείας χωρίς έλεος,

* απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα,

* παράδοση όλων των δανείων στις τράπεζες και στα κοράκια των χρηματαγορών,

* θεσμοθέτηση του Αυτόματου Μηχανισμού Περικοπών, του περίφημου αυτόματου «κόφτη», μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, κρατικής χρηματοδότησης υγείας, παιδείας και πρόνοιας. Θα λειτουργεί με προεδρικό διάταγμα, ακόμα και με διοικητικές αποφάσεις, παρακάμπτοντας ακόμη και αυτή τη μνημονιακή Βουλή, για αποκλίσεις από το στόχο των ματωμένων και ανεδαφικών πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%.

* νέο «υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων με εκχώρηση όλης της κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας, που βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο πώλησης 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακών μεστοιχείων του Δημοσίου (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΕΝΟΣΕ, «Ελληνικό» κλπ). Το σχετικό έλεγχο έχει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά με την υψηλή και καθοριστική εποπτεία των δανειστών;;;

* Η Γ. Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων (ΓΓΔΕ) καθίσταται ανεξάρτητη αρχή η οποία θα λογοδοτεί μόνο στους δανειστές;;;

Με το νέο, άθλιο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί τα περισσότερα από τα τελευταία ψήγματα δημοκρατίας, εκχωρώντας όχι μόνο τις πολιτικές αποφάσεις, αλλά και κρατικούς και διοικητικούς μηχανισμούς υλοποίησής τους (ΓΓΔΕ), στον άμεσο έλεγχο των δανειστών και των υπερεθνικών μηχανισμών του κεφαλαίου.

Τα βάρβαρα μνημόνια κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ έχουν την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ επιδιώκει να εξασφαλίσει την ανοχή των εργαζόμενων σε αυτά μετατρέποντας την οργή σε διαμαρτυρία. Να μην τους αφήσουμε.

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

13256187_10209763566153765_6573199937859940323_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s