Σε νέα 5ήμερη απεργία οι καθαρίστριες στα μπλε λεωφορεία

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας στο ΕΚΑ

Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών
 στα λεωφορεία της Ο.ΣΥ. !

ergolavoi_katharistriesΣε νέα 5ήμερη απεργία (11-16/5) προχωρούν οι συναδέλφισσες καθαρίστριες στα μπλε λεωφορεία της ΟΣΥ, μετά την 48ωρη απεργία που είχαν οργανώσει στις 25-27 Απρίλη, με κάλυψη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Οι καθαρίστριες δουλεύουν στην ΟΣΥ μέσω της εργολαβικής εταιρείας ΛΙΝΚ ΑΠ, μετανάστριες στην πλειοψηφία τους. Όπως καταγγέλλουν 4 καθαρίστριες από αμαξοστάσια (Ελληνικού, Βοτανικού, Λιοσίων, Ανθούσας) στην επιστολή, που έστειλαν στις 9-5-16 στο ΕΚΑ και την οποία παραθέτουμε στη συνέχεια, ζητώντας τη στήριξή του για τη νέα απεργία, η εργολαβική εταιρεία παραβιάζει συστηματικά την εργατική νομοθεσία, ενώ προχώρησε και σε μια απόλυση.

Και αυτό το παράδειγμα είναι ενδεικτικό του σύγχρονου δουλεμπορίου που ανθεί σε πολλές ΔΕΚΟ και δημόσιες υπηρεσίες, αρκετά χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό της Κων/νας Κούνεβα, με εργολάβους που απασχολούν εργαζόμενους σε συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς. Η ενοικιαζόμενη εργασία είναι μια από τις πιο βάρβαρες μορφές ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που επεκτείνεται όλο και περισσότερο, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αυτών είναι ασυνδικάλιστοι, με μεγάλες ευθύνες των συνδικάτων (πχ τράπεζες, δημόσιο κλπ). Αλήθεια, το συνδικάτο στον ΟΑΣΑ πώς μπορεί να σιωπά σε αυτά τα φαινόμενα εργασιακού μεσαίωνα;

► Στηρίζουμε τον αγώνα των καθαριστριών μέχρι τη δικαίωση όλων των αιτημάτων τους. Απαιτούμε από τη Διοίκηση της ΟΣΥ να αναλάβει τις ευθύνες της. Καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα να στηρίξει έμπρακτα τις καθαρίστριες. Δεν θα ανεχτούμε άλλο την απληρωσιά, την τρομοκρατία, τις απολύσεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

•    Να καταργηθούν οι εργολαβίες και ο θεσμός της ενοικιαζόμενης εργασίας. Προσλήψεις των εργαζόμενων από τον εργοδότη όπου εργάζονται. Κανείς εργαζόμενος εκτός συλλογικών συμβάσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

•    Να σταματήσει το αίσχος της απληρωσιάς και της παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, Έλληνες και μετανάστες.

•    Τα συνδικάτα να οργανώσουν τους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

H ανακοίνωση αλληλεγγύης της Αγωνιστικής ταξικής Ενότητας στο ΕΚΑ μαζί με την επιστολή που έστειλαν στο ΕΚΑ οι καθαρίστριες στις 9/5 : http://taxikienotitaeka.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s