Όχι άλλα δημοτικά χαράτσια! Δωρεάν κοινωνικές παροχές για όλους

Περισσότερο από ενάμιση χρόνο στη διοίκηση του δήμου μας έχει διανύσει η «Ενωμένη πόλη» και ο πρώτος μας χαρακτηρισμός  για την εν λόγω παράταξη, αυτός  της ενωμένης επίθεσης, είναι με απλά λόγια ότι πιο ρεαλιστικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σήμερα. Είναι ρεαλιστικός  μιας και η επίθεση, έχει σαν στόχο τα φτωχότερα κυρίως οικονομικά στρώματα.

Η διοίκηση του δήμου, βρίσκει εύκολα τον τρόπο να κάνει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και όσους πλήττονται έτσι κι αλλιώς από τα μνημόνια και τις αντιλαικές πολιτικές που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την έτσι κι αλλιώς δύσκολη καθημερινότητά τους. Προσπαθεί με άλλα λόγια να επιβάλει (και εν πολλοίς το καταφέρνει) ένα τοπικό μνημόνιο.

Ουδέποτε βέβαια έκρυψε αυτές τις προθέσεις. Από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε διατυμπάνιζε την ανάγκη να υπάρχει ανταποδοτικότητα σε οποιαδήποτε παροχή. Το πρώτο που συναντήσαμε και εμείς σαν τοπική κίνηση ήταν η εφαρμογή του κανονισμού του χαρατσιού για τη χρήση δημοτικών  χώρων (π.χ. ΚΑΠΗ) από συλλογικότητες, φορείς κλπ. Δεν σταματά βέβαια εκεί. Στα τέλη του 2015 ψηφίζει τον κανονισμό πόλης, που κατ ουσίαν  είναι μια λίστα από πρόστιμα που καλείται να πληρώνει ο κόσμος της γειτονιάς για το οποιοδήποτε, ακόμα και επουσιώδες, σφάλμα του. Μετά από δυναμική παρέμβασή μας στο τότε δημοτικό συμβούλιο, αποτρέψαμε την απαγόρευση (με επιβολή προστίμου!) για διακίνηση πολιτικού υλικού ή αφισοκόλληση, που ήταν και αυτό μέσα στον κανονισμό. Από τις αρχές του έτους έχει επιβληθεί κάρτα εισόδου στο Α’ Στάδιο Αργυρούπολης. Αυτό σημαίνει επιπλέον έξοδα για κάποιον  που θέλει να την εκδώσει, όπως η επίσκεψη σε γιατρό ή τα 5 ευρώ μηνιαία αν κάποιος είναι ετεροδημότης.Τέτοια παραδείγματα αν ψάξει κανείς …θα βρεί πολλά!

Το πιο ακραίο όμως  απ όλα, δεν είναι άλλο απ΄την εξίσωση των δημοτικών τελών της κοινότητας Ελληνικού με αυτή της Αργυρούπολης προς τα πάνω. Αυξησε τα δημοτικά τέλη στην πρώτη αντί να μειώσει αυτά της Αργυρούπολης  όπως  άλλωστε ήταν και στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, όταν υποσχόταν εξίσωση προς τα κάτω. Αυτό για να το «περάσει στα ψιλά» καλλιέργησε μεταξύ των κατοίκων Αργυρούπολης το αίσθημα της αδικίας έναντι των Ελληνικιωτών που πλήρωναν λιγότερο.

Όλα αυτά βέβαια δεν τα πέρασαν έτσι. Τις φωνές αντίστασης από κατοίκους, επιχείρησαν ανεπιτυχως να τις φιμώσουν με αυταρχικές μεθόδους και στη λογική πάντα του «είμαι ψηφισμένος από τον κόσμο,άρα κάνω ότι θέλω ως τις επόμενες εκλογές».Όταν δεν αρκεί ο αυταρχισμός και οι απειλές,τότε το λόγο έχει η αστυνομία ή ακόμα και χειροδικειες από άτομα από το περιβάλλον της παράταξης που διοικεί.

Αυτό που ως κίνηση θέλουμε να τονίσουμε όσον αφορά στα επόμενα χαράτσια που ξέρουμε ότι σχεδιάζει η δημοτική αρχή είναι πως, όπως και μέχρι τώρα έτσι και στη συνέχεια, θα μας βρεί απέναντί της. Δεν θα επιτρέψουμε τα αυτονόητα σε κοινωνικές παροχές και οι ανάγκες μας να μετριούνται σε ευρώ! Ιδέες όπως, επιβολή  αντιτίμου για την είσοδο στην ελεύθερη παραλία Ελληνικού, παρκόμετρα σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής να μείνουν απλά ιδέες στα μυαλά όσων θέλουν να ξεζουμίσουν με χαράτσια τους κατοίκους τόσο του δήμου μας όσο και των γύρω περιοχών.Δεν θα αφήσουμε να καλλιεργήσουν το αίσθημα αντιπαλότητας ανάμεσα σε κατοίκους με βάση τον δήμο που ανήκουν.

Διεκδικούμε:

  • Μηδενικά δημοτικά τέλη για ΟΛΟΥΣ τους ανέργους και εξίσωση των τελών προς τα κάτω, στα πριν την αύξηση επίπεδα
  • Ελεύθερη-δωρεάν πρόσβαση όλων σε όλους τους δημοτικούς/δημόσιους χώρους.
  • Καμία ανταποδοτικότητα στις κοινωνικές παροχές (παιδεία, αθλητισμός, πολιτισμός).

10999692_972319006119873_1413586_o

ektosplanou.wordpress.com                                                              ektos.planou.ellargy@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s