Kινητοποίηση Παρασκευή 1/4 11:00 στο ΙΚΑ ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕΣ
Εκτός από στίχος σε τραγούδι του Μητροπάνου είναι και η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν πολλοί γονείς παιδιών ειδικής αγωγής που ανήκουν στο ΙΚΑ Γλυφάδας. Το παράρτημα αυτό δεν έχει χορηγήσει στους ασφαλισμένους τα λεφτά για τις θεραπείες από το Σεπτέμβρη, ενώ σε πολλές οικογένειες δεν έχουν δοθεί τα χρήματα ακόμα κι από τον Αύγουστο. Οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση ζητώντας για μήνες ξανά και ξανά τα λεφτά που τους οφείλονται χωρίς να μπορούν να τα πάρουν.
Χρόνια τώρα οι γονείς υφίστανται απίστευτες ταλαιπωρίες προκειμένου να πάρουν τη χρηματική βοήθεια που δικαιούνται από το ταμείο τους. Μάλιστα δεν παίρνουν το σύνολο του ποσού των θεραπειών που κάνουν τα παιδιά τους, αλλά ένα μικρότερο ποσό με αποτέλεσμα να πρέπει κάθε μήνα να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη. Τα μνημονιακά χρόνια αυτό έχει σχεδόν θεσμοθετηθεί με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ που δεν καταβάλει για μήνες τα λεφτά στα ασφαλιστικά ταμεία, μιας και λειτουργεί ως μηχανισμός δημοσιονομικής σταθερότητας και λιτότητας περικόπτοντας το ποσό που θα έπρεπε να λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι. Η περικοπή των δαπανών στην υγεία, παιδεία και πρόνοια, που είναι κομμάτι της πολιτικής που ευνοεί τους λίγους και τις τράπεζες, είναι επίσης ο λόγος που μένουν απλήρωτοι για μήνες ή ένα χρόνο εργαζόμενοι σε δομές ειδικής αγωγής (Μαργαρίτα, Ερμής, Χατζηπατέρειο κ.α) ή πληρώνονται μισθούς πείνας οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά κέντρα. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ειδικής αγωγής και οι γονείς των παιδιών αυτών είναι θύματα της ίδιας πολιτικής.
Σε αυτήν την περίπτωση όμως οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν και την αδιαφορία και την αυθαιρεσία του διευθυντή του ΙΚΑ Γλυφάδας κ. Κάκαβου. Παρ’ όλο που ο ΕΟΠΠΥ έχει δώσει τα χρήματα στο συγκεκριμένο παράρτημα, όπως επιβεβαιώνουν τα κεντρικά του ΙΚΑ, ο διευθυντής του ΙΚΑ Γλυφάδας λόγω προσωπικών-διοικητικών διενέξεων με υπάλληλο του ΙΚΑ αρνείται παράνομα να χορηγήσει τα χρεωστούμενα. Μάλιστα ζητάει από γονείς παιδιών με 85% αναπηρία να καταθέσουν αίτημα επίσπευσης της καταβολής των χρεωστούμενων επισυναπτόμενο από εκκαθαριστικό λέγοντας τους ότι αν είναι άποροι θα τα πάρουν γρηγορότερα, ενώ τους οφείλονται ήδη 7 μήνες! Κι αυτό την ίδια στιγμή που γειτονικά παραρτήματα έχουν πληρώσει τις συνεδρίες μέχρι και τον Γενάρη (Ηλιούπολης) ή και το Φλεβάρη (Μαρκόπουλου). Οι γονείς των παιδιών ειδικής αγωγής, που έχουν να αντιμετωπίσουν ήδη αρκετές δυσκολίες, δε χρειάζονται αυτήν την κοροϊδία ούτε να παίζονται παιχνίδια στις πλάτες τους.
Απαιτούμε:
  • Την άμεση καταβολή των χρεωστούμενων ποσών στους ασφαλισμένους.
  • Την αποπομπή του διοικητή του ΙΚΑ Γλυφάδας κ. Κάκαβου.
  • Δημόσια και δωρεάν υγεία, εκπαίδευση και θεραπεία των παιδιών ειδικής αγωγής με καταβολή όλων των απαιτούμενων χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μη γίνονται μπαλάκι οι γονείς και οι εργαζόμενοι – διεκδικούν και παλεύουν από κοινού.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στο σωματείο ειδικής αγωγής ΣΕΜΙΣΕΑ
ΙΚΑ ΕΟΠΥΥ Γλυφαδας Βασιλέως Γεωργίου 45Α & Ποσειδώνος, Γλυφάδα
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s