Ελεύθερη πρόσβαση για όλους!

ektosplanou

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Αργυρούπολης, αλλά και όμορων δήμων, με αφορμή την απόφαση του οργανισμού νεολαίας και άθλησης του Δήμου (ΟΝΑΔΕΑ), να επιβάλει από την αρχή του έτους περιορισμούς στην είσοδο (κάρτα εισόδου, κλειστό για το κοινό Σαββατοκύριακα και αργίες) στο Ά Στάδιο Αργυρούπολης και ειδικότερα για τους ετεροδημότες μηνιαίο χαράτσι πέντε ευρώ.

Με πρωτοβουλία της Συνέλευσης για το Άνοιγμα του Σταδίου Αργυρούπολης, η οποία συγκροτήθηκε από τις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου, καλείται συγκέντρωση τη προσεχή Τετάρτη 27/1 (Κύπρου 97, Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης, 7 μ.μ.) προκειμένου να διεκδικηθεί η ελεύθερη, χωρίς αντίτιμο, πρόσβαση, για δημότες και μη, στους δημόσιους/δημοτικούς χώρους και η κατάργηση της κάρτας εισόδου στο Ά Στάδιο Αργυρούπολης. Η συνέλευση των κατοίκων, με τις μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις της, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (7 μ. μ.), έχει εξασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο στάδιο τα απογεύματα των ημερών αυτών.

Στις ανακοινώσεις της τονίζεται ότι  «Οι ελεγχόμενοι χώροι, οι κάρτες εισόδου και όλα τα τερτίπια της παραπάνω μορφής το μόνο που καταφέρνουν είναι να περιορίζουν το δικαίωμα μας στην ελεύθερη κίνηση στους δημόσιους χώρους και την πρόσβαση μας στην ελεύθερη μη ανταγωνιστική άθληση. Εντείνουν, δε, τις ήδη δύσκολες συνθήκες διαβίωσης ιδιαίτερα των πιο χαμηλών οικονομικά στρωμάτων. Η επιβολή ελεγχόμενης εισόδου στο δημοτικό στάδιο εξυπηρετεί μόνο τις φορομπηχτικές λογικές της δημοτικής αρχής και την κατασκευή φανταστικών απειλών και κινδύνων! ». Ανακοίνωση για το θέμα έχει εκδώσει και η Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού-Αργυρούπολης «Εκτός Πλάνου» (ektosplanou.wordpress.com).

πηγή ΠΡΙΝ  http://prin.gr/?p=9421

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s