Πριν χάσουμε τελείως τη λογική μας (σε σχέση με το γήπεδο στην Αργυρούπολη). Του Σταύρου Ματίκα

19d084d59d4f9b7a53601ad76db717c0 - Copy - CopyΗ δημόσια περιουσία είναι δημόσια περιουσία, ανήκει σε όλο το λαό. Μπορεί η διαχείριση να ανήκει σε υπουργεία, οργανισμούς περιφέρειες και δήμους, απευθύνεται όμως σε ολόκληρη την κοινωνία. Οι παραλίες, οι παιδικές χαρές, οι πλατείες, τα πάρκα, τα πεζοδρόμια, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα πάντα ανήκουν σε όλους. Δεν είναι δυνατόν οι λαϊκές ανάγκες να χωρίζονται σε δήμους. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν να απολαμβάνουν τις κοινωνικές παροχές εκεί που ζουν, εκεί που δουλεύουν, εκεί που κυκλοφορούν. Δεν υπάρχουν χωριστά συμφέροντα για αργυρουπολίτες και γλυφαδιώτες. Υπάρχουν κοινά ταξικά συμφέροντα, υπάρχουν οι ανάγκες τις λαϊκής οικογένειας που πρέπει να καλύπτονται από τις κοινωνικές παροχές. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη συνέλευση που συγκροτήθηκε κυρίως από αγωνιστές που αν ήθελαν έμπαιναν τσάμπα στο γήπεδο. Στάθηκαν όμως στη συνολική διάσταση του ζητήματος
Δεν έχουμε ακόμα μάθει άλλο δημοτικό στάδιο το οποίο να ζητά κάρτα εισόδου. Κι αν όμως ήταν μια γενικευμένη πρακτική πάλι θα έπρεπε να αντιδράσουμε. Το γεγονός ότι πολλές κοινωνικές παροχές έχουν αντίτιμο ή είναι ιδιωτικοποιημένες δε μπορεί να δίνει άλλοθι στην παθητική στάση. Ναι τώρα το θυμηθήκαμε. Όποτε και αν δημιουργούνται όροι λαϊκής διεκδίκησης αυτό είναι θετικό. Είναι παράλογο να λες ότι επειδή πέρασε το ένα χαράτσι πρέπει να περάσει και το άλλο.
Όταν κάποιος αναγκάζεται να κάνει κάτι δε σημαίνει ότι συμφωνεί με αυτό. Αν για παράδειγμα χτυπάς πιο ακριβό εισιτήριο στα λεωφορεία ή πληρώνεις πεντάευρα για επισκέψεις στα νοσοκομεία δε σημαίνει ότι είσαι χαρούμενος με αυτά τα μέτρα. Έτσι και όσοι έχουν βγάλει κάρτα γιατί διαφορετικά τους απαγορεύετε η είσοδος στο γήπεδο σε καμία περίπτωση δε μπορούν να προσμετρούνται στους χειροκροτητές του μέτρου και του δημάρχου. Είναι απλό εξαναγκάστηκαν.
Η ερώτηση τώρα είναι απλή και ας απαντήσει όποιος ξέρει. Πόσα πεντάευρα έχει πάρει ο δήμος από ετεροδημότες; Τι έχει καταφέρει να εισπράξει σε αυτές τις δύο εβδομάδες; Ποιος χαίρεται με την εικόνα του άδειου σταδίου; Μήπως τελικά το μέτρο δεν είναι τόσο εισπρακτικό αλλά θέλει να διώξει κόσμο, να αποθαρρύνει όσους χρησιμοποιούν το στάδιο περιστασιακά; Ας μην επικαλούνται τα άσχημα οικονομικά του δήμου. Τίποτα δε θα εισπράξουν έτσι κι αλλιώς.

Σε ποιον ανήκει τελικά το γήπεδο; Γιατί τόση ειρωνεία για τους ηλικιωμένους που το χρησιμοποιούν. Γιατί είναι πιο σημαντικοί οι αγώνες των ομάδων, από την ελεύθερη πρόσβαση όλων, ειδικά αυτών που αποφασίζουν τώρα να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό. Θα έπρεπε αντίθετα με κάθε τρόπο να διαφημίζουμε ότι υπάρχει ένα στάδιο με ανοιχτές πόρτες που μπορεί όποιος θέλει να τρέξει και να περπατήσει με ασφάλεια. Για αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε κάρτες εισόδου και ας είναι δωρεάν. Να τραβήξουμε τον κόσμο θέλουμε πριν βαρεθεί με τη γραφειοκρατία και τα έξοδα των εξετάσεων. Το επιχείρημα για την υγεία των πολιτών είναι γελοίο. Δεν υπάρχει γιατρός που θα πει ότι είναι καλύτερο να περπατάς σε κατσάβραχα και όχι σε ταρτάν. Επίσης είναι απαράδεκτο τέτοιες αθλητικές εγκαταστάσεις να μην έχουν μόνιμη παρουσία γιατρού.

Μας λένε ότι εκλέχτηκαν και ότι για τα επόμενα 4 χρόνια θα αποφασίζουν ό, τι γουστάρουν. Κρύβουν βέβαια την προγραμματική αναντιστοιχία που έχει φανεί ήδη από τον πρώτο χρόνο. Επιπλέον ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης της τοπικής αυτοδιοίκησης αν αυτή δεν αφουγκράζεται με πιο άμεσο τρόπο τις τοπικές λαϊκές ανάγκες. Θα μπορούσαν πολύ απλά να υπάρχουν τοπικοί κρατικοί υπάλληλοι. Αυτή η αλαζονεία στην εξουσία είναι επικίνδυνη και πρέπει να σπάσει. Με άλλα λόγια αυτό κρίνεται την Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο. Η πραγματική δημοκρατία μιας αγωνιστικής λαϊκής συνέλευσης κόντρα στον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία της παρέας του Κωσταντάτου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s