Κόκκινες νύχτες είναι οι κινηματικές νύχτες

Η αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας και η αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης «Εκτός Πλάνου» καλούν, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον βάρβαρο καθεστώς της «Κόκκινης Νύχτας» το Σάββατο 19/12 στις 18:00 στην Πλατεία Κατράκη (κεντρική πλατεία Γλυφάδας).

Η διοίκηση του δήμου Γλυφάδας σε συνεργασία με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο οργανώνουν μια φανταχτερή φιέστα υπό την ονομασία «κόκκινη νύχτα». Πίσω από τα κάθε λογής δρώμενα και θεάματα που οργανώνει η δημοτική αρχή εκείνη την μέρα, βρίσκεται η ουσία τέτοιων μεθοδεύσεων: η άνευ όρων επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας των εμπορικών καταστημάτων! Ουσιαστικά, οι περίφημες «κόκκινες, λευκές ή μπλε Νύχτες» των δημάρχων και των εργοδοτών του εμπορίου επιβάλλουν σε χιλιάδες εργαζόμενους ωράρια-λάστιχο, αναγκάζοντάς τους να δουλέψουν ως και τις 12 τα μεσάνυχτα! Μάλιστα, αυτή ακριβώς η άθλια συνθήκη για τους εργαζόμενους αποτελεί και τη διαφημιστική πρωτοτυπία ώστε να καλεστεί το «καταναλωτικό κοινό» να συμμετάσχει και να «τονώσει» την κίνηση και τον τζίρο της τοπικής αγοράς.

Ο λαός της Γλυφάδας δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια!

   Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό που μας λείπει δεν είναι οι παραπάνω ώρες λειτουργίας των καταστημάτων για να κάνουμε τα ψώνια μας. Έχουμε δει το μισθό μας να εξανεμίζεται με την επιδρομή της φορολεηλασίας, τους μισθούς και τις συντάξεις συνεχώς να μειώνονται, τις συλλογικές συμβάσεις να καταργούνται, την ανεργία να εκτοξεύεται. Μας καλούν σε φιέστες όταν δυσκολευόμαστε να καλύψουμε και τις βασικές μας ανάγκες.

Οι “κόκκινες” νύχτες με τις φωτεινές και λαμπερές βιτρίνες κρύβουν μισθούς πείνας (αν και όποτε αυτοί όντως δίνονται!), ανύπαρκτες συμβάσεις, ατέλειωτες ώρες ορθοστασίας, εξευτελιστική συμπεριφορά από τους εργοδότες, οι οποίοι μάλιστα πολλές φορές κατηγορούν τους ίδιους τους υπαλλήλους για την πτώση του τζίρου πιέζοντάς τους καθημερινά να αποδεικνύονται καλύτεροι, γιατί απ’ έξω περιμένουν ουρές οι άνεργοι.

Αλλά και για τους μικρομαγαζάτορες κανένα συμφέρον δεν έχει η παράταση ωραρίου, οι κόκκινες νύχτες και οι φιέστες της δημοτικής αρχής. Είναι γνωστό ότι όλες αυτές οι μεθοδεύσεις ευνοούν τις πολυεθνικές εταιρείες, τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα εμπορικά. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα ξεχειλώματα του ωραρίου είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Είναι τελείως υποκριτικό η δημοτική αρχή να κάνει πως νοιάζεται για τα μικρά μαγαζιά όταν ετοιμάζει την πλήρη ερημοποίηση και διάλυσή τους με τα σχέδια για τα εμπορικά πολυκαταστήματα και κατ’ ουσία τη μεταφορά της εμπορικής ζωής στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Όσο η δημοτική αρχή ξέρει από φιέστες, άλλο τόσο ξέρει και να υλοποιεί τις βάρβαρες πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ, τις πολιτικές της Ε.Ε. και των μνημονίων που συνεχίζει να υλοποιεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

   Καλούμε τους κατοίκους της Γλυφάδας αλλά και των όμορων δήμων να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους που αναγκάζονται να μείνουν στο πόστο τους ως αργά τη νύχτα Σαββατιάτικα και να αντισταθούν μαζί τους: Μποϊκοτάζ στις άθλιες φιέστες, ώστε να αποδειχθούν φιάσκο! Εργαζόμενοι και κάτοικοι ενωμένοι ενάντια στη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων! Για μια αξιοπρεπή δουλειά και ζωή για όλους!

Καλούμε σωματεία, συνελεύσεις και συλλογικότητες που δρουν στα Νότια αλλά και σε κάθε γειτονιά να αντισταθούν στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και την εφαρμογή του εργασιακού μεσαίωνα. Να ενισχύσουν με τις πρωτοβουλίες τους την ταξική αλληλεγγύη μέσα στους κόλπους των εργαζομένων και των ανέργων.

Οχι στις παρατάσεις του ωραρίου και τις “κόκκινες¨ Νύχτες, ούτε στην Γλυφάδα, ούτε πουθενά!

ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

Συγκέντρωση Σάββατο 19/12 στις 18:00 στην πλατεία Κατράκη (κεντρική πλατεία Γλυφάδας)

Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας

Αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης  «Εκτός Πλάνου»

modern11394517350-864x400_c (1)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s