Έργα για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για την κερδοφορια των «φορέων

  dimotika_teli - Copy

Η κατρακύλα της δημοτικής αρχής δεν έχει τελειωμό. Το ότι δεν έχουν ίχνος ντροπής, φαίνεται, εκτός των άλλων και από την τελευταία ανακοίνωση τους στην οποία με περηφάνια αναφέρουν ότι : « Στην Ελλάδα της κρίσης ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης σπάει όλα τα ρεκόρ για το πρόγραμμα έργων το 2016 . Από 600 χιλιάδες που ήταν τα προηγούμενα χρόνια εκτοξεύτηκε κατά 500% σε 6 εκατομμύρια περίπου. ». Ας αφήσουμε ασχολίαστο το ότι η αύξηση από 600 χιλιάδες σε 6 εκατομμύρια δεν είναι αύξηση της τάξης του 500% (αλλά πολύ περισσότερο). Δεν πρόκειται προφανώς για λάθος υπολογισμό, αλλά για το γνωστό «Κόψε κάτι στα ποσοστά μην μας πουν παραμυθατζήδες!».

Η δημοτική αρχή επίσης, φαίνεται να βιάζεται να απαντήσει στο ερώτημα, από που βρήκε τα χρήματα και μας λέει ότι τα εξασφάλισε από φορείς (;;;;) , από την περιφέρεια και το Πράσινο ταμείο. Βέβαια τα έσοδα δεν προέρχονται μόνο από φορείς (τι σημαίνει άλλωστε φορέας, όταν μιλάμε για οικονομική ενίσχυση, τρέχα γύρευε) την περιφέρεια, το Πράσινο Ταμείο ή άλλα πράσσειν άλογα. Αλλά και από την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 40% στην κοινότητα του Ελληνικού! Η ανακοίνωση, το λέει όμως καθαρά: Aφού σας χαρατσώνουμε τους δημότες (αυτό δεν το λέει το κάνει!),  «το Ελληνικό στα νέα έργα υποδομής θα έχει  την μερίδα του Λέοντος αφού υστερεί σε υποδομές και έργα ανάπτυξης σε σχέση με την Αργυρούπολη» .

 

Και όλα αυτά για να μπορεί ο δήμαρχος να κάνει τις φιγούρες του κοτσάροντας σε κάθε ανάπλαση παιδικής χαράς  και μια ταμπέλα με το όνομά του.

Και μετά από αυτή την εισαγωγή περί επενδύσεων «μεγαλόπνοων» έργων, ερχόμαστε στο βασικό ερώτημα για τις ανάγκες των δημοτών. Για τις συνθήκες που ζουν. Για την καθημερινότητα τους. Για τον μισθό των εργαζομένων και τις συνθήκες εργασίας τους. Για την καθημερινότητα των ανέργων. Για τις προσπάθειες των νέων να οικοδομήσουν το μέλλον τους. Τι σχέση έχει όλο αυτό με τα προηγούμενα; Θα μας πουν πάλι πως για τα παραπάνω ευθύνη έχει το κεντρικό κράτος, που κλείνει την κάνουλα και δεν δίνει χρήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Λες και τα χρήματα που κόβει από τους δήμους το κεντρικό κράτος, δεν συνδέονται άμεσα με τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές, τις οποίες ο δήμαρχος πρώτος στήριξε, όταν εξέφρασε την αναγκαιότητα για το 3ο μνημόνιο το καλοκαίρι. Αλλά πλέον ούτε αυτό το αρνείται και μας λέει στην ανακοίνωσή του: «Εγκαταλείψαμε ως δήμος την στείρα αντικυβερνητική πολιτική , τις διαδηλώσεις , τα πανό και τις διαμαρτυρίες. …”».  Έτσι,  στην Ελλάδα της φτωχοποίησης και  του 60% ανεργίας στους νέους , δεν σηκώνουμε πανό για τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο που υπάρχουν στο δήμο μας, δεν στηρίζουμε τις απεργίες-συγκεντρώσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ (όταν πριν  μερικές μέρες έκαναν διαμαρτυρία για τα ΒΑΕ), δεν στηρίζουμε την ανάγκη σε πράσινο που έχει το λεκανοπέδιο (με την προσπάθεια να γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου το πρώην αεροδρόμιο).

Αντίθετα! Βλέπουμε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στους εργαζομένους του δήμου μας σαν ανάσα(!), για να γίνουν τα έργα στο δήμο μας! Λειτουργούμε διασπαστικά ως προς την ένωση των σωματείων της περιοχής, που θα έδινε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να διεκδικούν από κοινού όσα δικαιούνται. Και τέλος είμαστε με τον Λάτση και τους υπόλοιπους χορηγούς, που μας βοηθούν να κάνουμε  «μεγαλόπνοες αναπλάσεις» σε παρκάκια, ενώ παράλληλα τους κάνουμε πάσα τη φιλετάρα του Ελληνικού. Έτσι, με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια! Και ανάπλαση στα παρκάκια και φιγούρα για τα έργα και καλές σχέσεις με τους «φορείς» που τα χρηματοδοτούν. Οι οποίοι επαναλαμβάνουμε, ότι γι αυτή την «καλή τους πράξη», διεκδικούν ως αντάλλαγμα  το πρώην αεροδρόμιο.

Αφού μιλάμε για αναπλάσεις, καλό είναι να  επισημανθεί  ότι, ούτε καν αυτές  γίνονται σωστά. Τα αποτελέσματα της προχειρότητας των εργασιών και της βιασύνης του δημάρχου, να γίνουν τα έργα  μέσα σε έναν χρόνο, για να τα παρουσιάσει στη φιέστα του, φάνηκαν ήδη. Φάνηκαν, όταν ξεβιδώθηκαν καινούργιες κατά τα άλλα κούνιες, με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Βέβαια ένας έμπειρος επικοινωνιολόγος σαν τον δήμαρχο, έχει από πριν έτοιμη κάθε δικαιολογία. Ποιά είναι αυτή; Κάποιοι – άγνωστοι τις νύχτες που τους λεν αλήτες, πάνε και ξεβιδώνουν τις κούνιες για να κάνουν κακό στη διοίκηση. Ε λοιπόν, δεν υπάρχουν, ούτε εξωγήινοι, ούτε φανταστικά όντα που εισβάλλουν τις νύχτες στις παιδικές χαρές, με σκοπό να αμαυρώσουν την εικόνα του καλού δημάρχου. Κανείς νοήμων  και σώφρον άνθρωπος, δεν θα φαντασιωνόταν να κάνει κακό στον οποιδήποτε, βάζοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα ενός παιδιού. Απλά, φροντίζουν να είναι προετοιμασμένοι για αυτά που θα προκύψουν λόγω της εγκληματικής προχειρότητάς τους. Τέλος να αναφέρουμε, πως στην ίδια ανακοίνωσή της, η διοίκηση τονίζει, πως στο πάρκο Αφροδίτης (που είναι υπό ανάπλαση) ήταν το λούνα πάρκ. Αυτή η αναφορά είναι χυδαία! Σκοπός της είναι να ξυπνήσει μνήμες ενός τραγικού γεγονότος, του χαμού ενός μικρού παιδιού, που και τότε χρησιμοποίησε εξίσου χυδαία προεκλογικά.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s