Συγκέντρωση υλικού για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό και ανοιχτή συνέλευση

Η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες 

Σωματείων – Συλλόγων – Συλλογικοτήτων στα Νότια προάστια

καλεί την Κυριακή 8/11 στις 11:00 π.μ.στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού (είσοδος Ποσειδώνος – παλαιού αεροδρομίου),

σε συγκέντρωση υλικού το οποίο θα παραδοθεί στους πρόσφυγες και μετανάστες ενω στη συνέχεια
θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση της πρωτοβουλίας.

bloghead

Ακολουθεί η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
     Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι,
     Εν μέσω έντασης των κάθε λογής ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μ.Ανατολή και τη Β.Αφρική (βομβαρδισμοί, επεμβάσεις, υποκίνηση φασιστικών δυνάμεων), τα κύματα των προσφύγων και μεταναστών συνεχίζουν να κατακλύζουν τη χώρα μας. Άνθρωποι κάθε φύλου και ηλικίας, ξεριζωμένοι από τον πόλεμο και την καταστροφή στις χώρες τους, αναζητούν το μέλλον τους στην αναπτυγμένη Δύση.
     Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσίας, υποκρίνονται ότι αναζητούν «λύση» στο προσφυγικό, ενώ συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στη Συρία και το Ιράκ. Χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν φασιστικές δυνάμεις (ISIS, Aλ Κάιντα κλπ) και ερημώνουν οικονομικά τις χώρες αυτές αρπάζοντας τον πλούτο τους και ξεριζώνοντας τους λαούς τους. Την ίδια στιγμή βάζουν φραγμούς ακόμη και στην προσπάθεια των προσφύγων να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον.
     Από την πλευρά της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βυθίζοντας καθημερινά το λαό μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση ψηφίζοντας και υλοποιώντας μνημόνια, εκλιπαρεί για οικονομική βοήθεια τους ιμπεριαλιστές προκειμένου να παίξει το χωροφύλακα των προσφυγικών ροών μαζί με την Τουρκία και παζαρεύει σε επίπεδο χιλιάδων ψυχών για το πόσους θα κρατήσει στη ρημαγμένη από την κρίση Ελλάδα, στιβάζοντάς τους σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Αμυγδαλέζας, πόσους θα αφήσει να φύγουν προς την Ευρώπη (για να γίνουν οι σύγχρονοι σκλάβοι στα χέρια των ευρωπαϊκών πολυεθνικών) και πόσους θα επαναπροωθήσει στην Τουρκία με τη βία.
     Σε αυτά τα πλαίσια, μέτρα καταστολής των προσφυγικών ροών υπό το συνολικό σχεδιασμό της ΕΕ, όπως φράχτες, FRONTEX και άθλιοι χώροι συγκέντρωσης χωρίς θέρμανση, υποδομή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στήνουν το σκηνικό θανάτου για εκατοντάδες πρόσφυγες στα ναρκοπέδια του Έβρου και στα κύματα του Αιγαίου.
     Ένας τέτοιος χώρος υποδοχής, βρίσκεται και εδώ στην περιοχή μας, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ένας χώρος ακατάλληλος για στέγαση προσφύγων, χωρίς θέρμανση, κρεβάτια και στοιχειώδεις υποδομές, απομονωμένος από κατοικημένες περιοχές. Με την κρατική μέριμνα ανύπαρκτη, όπου στιβάζονται περιοδικά εκατοντάδες πρόσφυγες, πριν αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες χώρες, χωρίς χαρτιά για ελεύθερη μετακίνηση, θύματα των κυκλωμάτων διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.
     Οι πρόσφυγες αυτοί, έχουν ανάγκη τόσο την υλική και ηθική μας αλληλεγγύη, όσο και την αντίστασή μας στους ιμπεριαλιστές και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν και συνεργάζονται μαζί τους και σπέρνουν τους πολέμους που ρημάζουν τις χώρες τους. Η αιτία που γεννά την προσφυγιά και τη μετανάστευση είναι παντού η ίδια: Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι ληστρικές πολιτικές εκμετάλλευσης και καταπίεσης των λαών, που τις βιώνουμε και εμείς στην Ελλάδα.
     Δε μας χωρίζει τίποτα από τους ξεριζωμένους μετανάστες και πρόσφυγες.
    Μας ενώνουν η αντίθεσή μας στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση.
     Μας δυναμώνουν η αλληλεγγύη και η φιλία που χτίζεται με κοινούς αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς πολέμους και καταπίεση.

Καλούμε σε:

  • Συγκέντρωση στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Ελληνικό (είσοδος επί της Λεωφ. Ποσειδώνος) και παράδοση υλικού αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
  • Ανοιχτή συνέλευση προγραμματισμού δράσης αμέσως μετά στον ίδιο χώρο.
Κυριακή 8 Νοέμβρη, 11.00 πμ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Σωματείων – Συλλόγων – Συλλογικοτήτων στα Νότια Προάστια
prosfygesnotia.blogspot.gr
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s