Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

dimos_kathariotitaΜετά από πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών υπό την καθοδήγηση της ΕΕ και του ΔΝΤ που είχαν σαν άξονες  τη μείωση μισθών και συντάξεων, την εκτίναξη της ανεργίας, την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, τη διάλυση υγείας και παιδείας και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να υπηρετήσει και να εντείνει την ίδια πολιτική.  Συντάξεις πείνας, φόροι πάνω στους φόρους, ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου, διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι από τους πρώτους κλάδους που δέχονται τη νέα αυτή επίθεση με την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών- όπως η αποκομιδή των απορριμάτων για να δοθεί σε μεγαλοεργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες- και παραπέρα συρρίκνωση των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Παρόλα αυτά, πάνω στη δικιά τους υπερ προσπάθεια, στηρίζεται και δεν καταρρέει πλήρως όλο το σύστημα των δημοτικών παροχών και υπηρεσιων.

    Καλούμε όλους τους δημότες, εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, να στηρίξουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Στηρίζουμε τις καταλήψεις Δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών των δήμων στις 4/11. Οι δικοί τους αγώνες σήμερα είναι οι αγώνες όλων των εργαζόμενων αύριο. Ταυτόχρονα καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 12/11 και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις , για να μην περάσει η λαίλαπα των νέων μέτρων.

Προκαλούμε επίσης τη Δημοτική Αρχή και τον-κατά τα άλλα λαλίστατο- δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο να πάρουν ανοιχτά και απερίφραστα θέση στήριξης των εργαζομένων του Δήμου στους αγώνες τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές του εργασιακού μεσαίωνα, της καταπάτησης κατακτημένων δικαιωμάτων, της διάλυσης των υπηρεσιών των ΟΤΑ και των κάθε λογής ιδιωτικοποιήσεων.

  • Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά!
  • Όχι στην την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης!
  • Μέτρα προστασία της υγιεινής και ασφάλειας όλων των εργαζομένων!
  • Μόνιμη εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιόματα για όλους τους εργαζόμενους

cropped-logoceb5cebacf84cebfcf82cf80cebbceb1cebdcebfcf85colfin.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s