Το πάρκο της κατειλημμένης 129 ΠΥ δεν είναι το τσιφλίκι του παππού σου δήμαρχε

Την Παρασκευή 19/6 έγινε η προγραμματισμένη πορεία της Συνέλευσης Δράσεων για το Ελληνικό ενάντια στην πώληση του πρώην αεροδρομίου. Η πορεία ήταν προγραμματισμένη να τερματίσει στο πάρκο της κατειλημμένης  129ΠΥ και να γίνει στο σημείο αυτό ένα πάρτι.

Φτάνοντας στο εν λόγω πάρκο (το συγκεκριμένο πάρκο είχε ανοιχτεί και καταλειφθεί από κατοίκους του Ελληνικού και την προηγούμενη διοίκηση του δήμου το 2009) με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε πάνω στην είσοδο του πάρκου λουκέτο και μια ανακοίνωση πως για αυτή μόνο τη μέρα το πάρκο θα παρέμενε κλειστό λόγω εργασιών!!!

P1020064

Μάλιστα όταν η συνέλευση συζητούσε για το ποια θα είναι η αντίδρασή της σε αυτό, δυο «αγανακτισμένοι» κάτοικοι (παντού υπάρχουν τέτοιοι τελικά) ήρθαν και μας ζήτησαν το λόγω για ποιο λόγο θέλουμε να μπούμε μέσα και ότι δεν  θα ήταν σωστό κάτι τέτοιο. Μεταξύ άλλων τους ξέφυγε (μιας και μάλλον δεν ήθελαν να εκθέσουν τον δήμαρχο που υποστήριζαν εξ αρχής) πως δεν είδαν κατά τη διάρκεια της μέρας κάποιον να κάνει κάποια εργασία. Ένα άλλο που ανέφερε ο ένας εκ των δύο είναι πως επικοινώνησε με αυτόν που έχει το κλειδί και πως δεν μπορεί να ανοίξει. Επίσης του ξέφυγε (προφανώς) πως αυτός που έχει το κλειδί μπορεί να μην έχει καν κάποια ιδιότητα στον δήμο. Μετά την αποχώρηση μας εμφανίστηκε η αστυνομία η οποία έκατσε για αρκετή ώρα.

Δεν είναι κανείς από εμάς αφελής ώστε να πιστέψει πως ειδικά αυτή τη μέρα έγιναν εργασίες. Από καιρό είχε ανακοινωθεί η πορεία και το πάρτι στη 129,κάτι που αναφέρθηκε και σε ΜΜΕ. Άρα και το άκουσε, και το ήξερε και επίτηδες έκλεισε το πάρκο ο δήμαρχος. Είναι γνωστή η στάση του δημάρχου απέναντι στα κινήματα και σε όσους αντιστέκονται στη λεηλασία της ζωής τους. Εδώ όμως δεν είναι μια κάποια διεκδίκηση αλλά ο αγώνας κατοίκων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου. Είναι ταγμένος υπέρ της πώλησης στον Λάτση μιας και οι δουλίτσες που τάζει ο Λάτσης  ήταν μέρος των προεκλογικών του υποσχέσεων. Είναι ταγμένος στο πλάι του Λάτση μιας και ήδη βοηθάει με χορηγιούλες στις ανακαινίσεις των παιδικών χαρών ώστε να κάνει πανηγυράκια και να στήνει ταμπέλες με το όνομά του. Ακριβώς όπως έκανε και με το πάρκο της  129 που προσπαθεί να το  παύσει από σύμβολο αγώνα για ελεύθερους δημόσιους χώρους και να του συμπεριφέρεται να σαν είναι του παππού του το τσιφλίκι! Όχι δήμαρχε …το πάρκο της 129 δεν είναι τσιφλίκι κανενός, άνοιξε το 2009 για να είναι ανοιχτό στο λαό και έτσι θα παραμείνει…

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Advertisements

2 thoughts on “Το πάρκο της κατειλημμένης 129 ΠΥ δεν είναι το τσιφλίκι του παππού σου δήμαρχε

  1. Καλά η πορεία ήταν της συνέλευσης δράσεων αλλά ανακοίνωση για τα γεγονότα βγάζει το εκτός πλάνου? μας δουλεύετε? τι συνέλευση πολιτών είναι τότε η συνέλευση δράσεων? μήπως είναι το δικό σας τσιφλίκι ??

    Like

  2. Δεν μπορει μια συλλογικοτητα της γειτονιας,που σχεδον ολα τα μελη της συμμετεχουν στη συνελευση δρασεων για το Ελληνικο να βγαλει μια καταγγελια για οσα εγιναν;Απο που προκειπτει πως θεωρουμε δικο μας τσιφλικι τη συνελευση δρασεων;Απο την πρωτη γραμμη λεμε ξεκαθαρα…”Την Παρασκευή 19/6 έγινε η προγραμματισμένη πορεία της Συνέλευσης Δράσεων για το Ελληνικό ενάντια στην πώληση του πρώην αεροδρομίου”…
    Παντως ειναι τελευταια φορα που σε μια τετοια ανωνυμη κακοηθια σε blog συλλογικοτητας απανταω εγω προσωπικα.Μην το παρεις την επομενη φορα “φιλε” pareas σαν αδυναμια να σου απαντησω…σιγα τις μπουρδα που ειπες στην τελικη.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s