Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι.

Οι πρόσφατες τραγωδίες στη Μεσόγειο με τους εκατοντάδες πνιγμένους μετανάστες  δημιούργησαν ένα αλυσιδωτό κύμα αντιδράσεων. Ενώ όλοι οι αρμόδιοι «θρηνούν» για τα γεγονότα, η σκέψη τους βρίσκεται στην πραγματικότητα στην διαχείριση και τον έλεγχο-καταστολή των προσφύγων που επέζησαν του ταξιδιού προς την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε ένα κράτος μέλος της ξεχωριστά, έχουν την απόλυτη ευθύνη για τον θάνατο των χιλιάδων πλέον προσφύγων/μεταναστών που επιχειρούν καθημερινά να επιβιώσουν αποχωρώντας από την εμπόλεμη πραγματικότητα των χωρών τους. Η δολοφονική αδιαφορία προς τις ζωές των ανθρώπων αυτών, είναι σύμφυτη με όλες τις επιμέρους πολιτικές (Frontex-Φράχτης Έβρου-Ευρώπη Φρούριο) που έχει επιλέξει για την αντιμετώπιση-επίθεση στους μετανάστες που εισέρχονται στο εσωτερικό της. Το προσωπείο των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατέρρευσε στα μάτια και των πιο δύσπιστων απέναντι στη θέα των εκατοντάδων πτωμάτων.

11174849_362219297322532_960433070160792758_n

Το κεντρικό κράτος μέσω της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό, περισσότερο επικοινωνιακά και λιγότερα στην ουσία, προσπαθεί εδώ και καιρό, να δείξει ένα πρόσωπο πολύ πιο ανθρώπινο από τους «ακροδεξιούς» προκατόχους του. Η συγκυβέρνηση με εθνικιστές (είτε εντός είτε εκτός του ΣΥΡΙΖΑ) όμως έχει και παρενέργειες. Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε στους ευρωπαίους εταίρους ότι «αν η Ελλάδα καταρρεύσει θα γεμίσει με τζιχαντιστές η Ευρώπη». Ο Καμμένος υπουργός εθνικής άμυνας, απείλησε την Γερμανία ότι θα «αναστείλει η Ελλάδα την συνθήκη Δουβλίνο 2 και θα σας στείλουμε στο Βερολίνο πίσω ακόμα και τζιχαντιστές». Είναι προφανές ότι οι μετανάστες/πρόσφυγες αποτελούν εργαλείο εξωτερικής πολιτικής εδώ και χρόνια. Το ότι αυτές οι δηλώσεις προέρχονται από στελέχη μιας αυτοαποκαλούμενης «αριστερής» κυβέρνησης είναι ίσως μέχρι και προκλητικό. Ο ανοιχτός ρατσισμός των δηλώσεων για την εθνικοπατριωτική πρόκληση δήθεν φόβου στην Γερμανία, σε σχέση με την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, καταδεικνύει το πόσο εργαλειακά αντιμετωπίζονται οι ζωές των προσφύγων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κάλεσε σε συνάντηση τους δημάρχους για να συζητηθεί το ενδεχόμενο της «απορρόφησης και διασποράς» των προσφύγων στους  κατά τόπους δήμους και περιφέρειες. Ο εδώ δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Κωνσταντάτος, δεν έχασε την ευκαιρία να πρωτοστατήσει στο να αποκλείσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, θορυβημένος από την πιθανότητα να «γεμίσει πρόσφυγες η περιοχή και ο χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Η απόλυτη προτεραιότητα της «ανάπτυξης-αξιοποίησης» του αεροδρομίου, το στρατηγικό σχέδιο δηλαδή του δημάρχου και της επιχείρησης που αυτός εκπροσωπεί, της Lamda Development. H επιχειρηματολογία περί τεχνικών-οικονομικών προβλημάτων δεν έκρυψε τα βασικά του κίνητρα (που βέβαια τα συμμερίζονται και πολλοί άλλοι δήμαρχοι ανά την ελλάδα): το επιχειρηματικό κέρδος από την ανάπλαση του αεροδρομίου και τα συντηρητικά/ρατσιστικά αντανακλαστικά που ποντάρει πως ενυπάρχουν και θα οξυνθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Σαν τοπική αντικαπιταλιστική κίνηση και σαν κομμάτι του αντιφασιστικού/αντιρατσιστικού κινήματος ευρύτερα είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή ελέγχου/καταστολής/διαχείρισης των μεταναστών/προσφύγων είτε αυτή έχει ελαστικό-«ανθρωπιστικό» μανδύα είτε όχι. Η συνεχής παρανομοποίηση εκείνων που εισέρχονται και παραμένουν στη χώρα είναι το πραγματικό πρόβλημα. Πλέον υπάρχει άμεση, επιτακτική ανάγκη επιβίωσης των ανθρώπων αυτών. Η άμεση κατάργηση κάθε είδους δολοφονικού περιορισμού της μετανάστευσης είναι το βασικό ζητούμενο. Το αμέσως επόμενο είναι η ελευθερία μετακίνησης στις χώρες που τους υποδέχονται και η ανάδειξη και τοπικά ενός αντιρατσιστικού κινήματος που θα τα επιβάλλει και θα τα κάνει εφικτά και στην καθημερινότητα.

  • ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ-ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ
  • ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
  • ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ
  • ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s