Δελτίο τύπου της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας για την ίδρυση πολιτικής – πολιτιστικής λέσχης στη Γλυφάδα

Την Κυριακή 22/03 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ιδρυτική συνέλευση της πολιτικής πολιτιστικής λέσχης στην Γλυφάδα. Έγινε συζήτηση για την κατάσταση στους βασικούς τομείς της ζωής μας, την υγεία, την παιδεία, την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις, τα ζητήματα του περιβάλλοντος, των ελεύθερων χώρων, τα ζητήματα των κοινωνικών υπηρεσιών,αλλά και αυτά του ρατσισμού και του φασισμού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα των εργατικών αντιστάσεων και την συμβολή του τοπικού κινήματος, όπως και στο ζήτημα του χώρου του πρώην αεροδρομίου, του παραλιακού μετώπου και του Υμηττού. Κοινή ήταν η τοποθέτηση ότι θέλουμε η λέσχη να συμβάλει δυναμικά σε όλα αυτά τα μέτωπα, αποτελώντας μία οργάνωση βάσης για τον κόσμο της γειτονιάς, ενώ ταυτόχρονα είναι επίδικο να μπορέσει να αποτελέσει ένα πολιτικό κέντρο στην περιοχή για όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια συμβάλλοντας και στον συντονισμό των δράσεών τους.
168fe-2015-03-222bce93ce9bcea5cea6ce91ce94ce912bcea3cea4ce95ce9ace992bce99ce94cea1cea5cea4ce99ce9ace972b2b015
Για τα ζητήματα του πολιτισμού αλλά και τα ζητήματα της λειτουργίας του χώρου έγιναν διάφορες προτάσεις. (Δημιουργία ομάδων αθλητισμού, λαϊκής ορχήστρας, αυτοβοήθειας σε θέματα ψυχικής υγείας, φωτογραφίας, κλασικής μουσικής, κουκλοθεάτρου – θεάτρου κ.α.). ενώ αποφασίστηκε να φτιαχτεί ένα πρώτο πρόγραμμα με εκδηλώσεις και προβολές ταινιών.
Στην ιδρυτική συνέλευση χαιρέτησε ο σύντροφος Γ.Φ. από την «Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης» μεταφέροντας εμπειρίες αλλά και υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεργασίας αλλά και συντονισμού. Επίσης χαιρέτησε ο σύντροφος Α.Μ. από την «Εκτός Πλάνου» στηρίζοντας το εγχείρημα και αναφέροντας την πρόθεση για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες, ενώ παραβρέθηκαν και συναγωνιστές από το «Υπόστεγο» όπου επίσης τοποθετήθηκαν θετικά στα ζητήματα του συντονισμού των δράσεων και τις αντιμετώπισης των προβλημάτων της περιοχής.
Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 2/4 στις 19:00 στο χώρο της Λέσχης (Ελευθέρου Ανθρώπου 99 – Άνω Γλυφάδα), με θέμα την συγκρότηση των ομάδων, το πρώτο πρόγραμμα εκδηλώσεων και προβολών, όπως και το ζήτημα του ονόματος.
Αντλώντας αισιοδοξία και δύναμη από τα πρώτα βήματα και την ανταπόκριση, σας καλούμε να στηρίξετε αλλά και να ενισχύσετε την καινούργια αυτή προσπάθεια.
Γλυφάδα 25/03/2015
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s